Kasslergratäng
14 september 2017
Det är inte ofta vi äter kassler men förra veckan ”rensade” jag frysen och hittade en bit så varför inte göra något enkelt med den tänkte jag.
Gratäng eller låda i ugnen passar mig perfekt då jag älskar snabbt, enkelt 🙂
Till detta serverade jag blomkålsris och lite spenat, tomat. Funkade kanon!
Kasslergratäng
Måltid Lunch, Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 500 gram Kassler, bit
- 1 st Gul lök
- 1 st zucchini
- 2 dl Créme fraiche
- 1 dl Grädde
- 2-3 msk Tomatpure
- Salt, peppar
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 st Mozzarella, småpaket
- Oregano
- 1 st Blomkålshuvud
Instruktioner
- Börja med att sätt ugnen på 200 grader
- Skiva och skär zucchinin i stavar och lägg i botten på en ugnssäker form.
- Skiva upp den gula löken och lägg ovanpå zucchinin
- Skiva och skär i stavar kassler biten och lägg överst
- Överst lägger du mozzarellan som du skivar och skär i mindre bitar. Fördela ut över allt.
- Blanda samman créme fraiche, grädde, tomatpure och alla kryddor. Häll detta sedan över allt.
- Grädda sedan i ugnen i ca 20-25 minuter
- Under tiden river du blomkålen fint så att du får blomkålsris. Detta kokar du snabbt eller smörsteker i en stekpanna. Kryddar med salt och peppar.
Föregående