Kasslergratäng med blomkålsris

Hej, idag har jag gjort en gammal favvo från Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se så himla god och tar inte mer än 30 min att göra från start.

Passar perfekt att göra en vardag eller hur?! Mat ska inte ta så pass mycket längre att göra när det är vardag, sen på helgen är det helt okej att det tar mycket längre tid.

Sen passade jag även på att måla vår jordgubbe låda svart med Falu Rödfärg. Blev super snyggt och nu smälter lådan in mer tycker jag. Har även fått höra att mördarsniglar inte tycker om just Falu Rödfärg, så nu ska vi se ifall det stämmer.

Kasslergratäng med blomkålsris

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram kassler i tunna skivor - skär de i stavar
  • 2 st hackade tomater
  • 1 st rund mozzarella i bitar
  • 2 nävar Basilikablad
  • 2 tsk oregano
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • ett gäng med soltorkade tomater i strimlor
  • salt och peppar
  • 1 Blomkålshuvud

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Lägg kasslern i en ugnssäker form.
  3. Blanda samman basilika, oregano, vitlök, tomatpuré och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll den sedan över kasslern
  6. Strö ut mozzarella bitarna sedan överst
  7. In i ugnen ca 20 min
  8. Under tiden river du blomkålshuvudet och kokar det i lättsaltat vatten några minuter.
  9. Klart att servera!

 

ps, jag har ingen träningsvärk från igår, konstigt va? Tur att jag ska köra ett pass till imorgon och på torsdag och även på söndag…..

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.