Kalops Crock-Pot

I helgen som var testade jag att göra kalops i min Crock-Pot för första gången även om jag har gjort liknade tidigare. Oj så gott det blev, tyvärr hade jag inte något som gjorde såsen eller skyn tjockare men jag gjorde en sås på skyn tillsammans med grädde och lite philadelphiaost istället.

Tidigare har jag gjort liknande på grytbitar på högrev men denna gången köpte jag en helbit högrev från Gödebergs, dvs vår lokala gårdsbutik i Lindome. Kan säga att jag aldrig kommer att köpa grytbitar igen, i framtiden kommer det bli helbit och dela upp den själv. Blev 10 gånger godare, mycket mörare!!

Bor du i närheten eller kring Göteborg och Lindome måste jag verkligen rekommendera Gödebergs, vi åker alltid dit för att köpa kött, bacon, ägg och lite grönsaker. Gården drivs ekologiskt.

Kalops Crock-Pot

Måltid Middag
Portioner 6

Ingredienser
  

 • 800-1000 gram Högrev
 • 2 st Gul lök
 • 15 st Kryddpeppar
 • salt
 • 3 st Lagerblad
 • 0,5 dl Vatten
 • Morötter ifall man vill

Instruktioner
 

 • Börja med att putsa köttet och skär det i mindre bitar
 • Grovhacka löken och lägg den i pottan tillsammans med kryddpepparn, salt, lagerblad och vatten
 • Lägg sedan köttet ovanpå
 • På med locket och ställ in den på låg temperatur, 5 timmar
 • Efter 2 timmar rör du runt en gång så att allt blandas.
 • När allt är klart serverar du kalops med önskat tillbehör. Vi åt sötpotatis till som vi gjorde i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Till det serverade jag en gräddsås som jag gjorde på spat som blev över i pottan.
Keyword Crock-Pot

Jag serverade sötpotatis till men det funkar lika bra med blomkål, broccoli eller annan grönsak eller varför inte mos. Vincent fick kokt potatis till sin kalops. Tyvärr hade jag inga rödbetor hemma annars hade vi även haft det.

Hoppas det smakar!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.