Jörgens Livslopp – från Sälen till Mora!

Äntligen har jag cyklat MTB från Sälen till Mora tillsammans med Jörgens Livslopp.

Vi var ca 230 st som samlades i Sälen, där första starten gick kl 07.30, andra starten kl 08.30 och den snabbaste och sista gruppen kl 09.30. Vi alla cyklade för en och samma sak, nämligen att samla in pengar till Cancerfonden. 1 kr per cyklad minut.

Måste säga att det var otroligt bra arrangerat, kvällen innan samlades alla vid Ski Lodge där vi fick information om själva loppet. Under själva lördagen cyklade vi alla tillsammans, det fanns ledare som höll tempot och som även låg sist så att ingen hamnade på efterkälken. Fick någon punka hjälpte de till eller om kedjan hoppade. Superbra för en som är helt grön när det gäller cykla MTB.

El-cykel från Merida

Som tur var träffade vi Nicklas Hansson som jobbar på Merida, han berättade att han behövde testpersoner som ville cykla El-cykel under morgondagen. Tanken var att jag skulle cykla på en men så tänkte jag att det är nog bättre ifall Vincent cyklar på en el-cykel eftersom jag var lite orolig ifall han inte skulle orka hela vägen.

Sagt och gjort så fick vi låna El-cykeln och Vincent cyklade hela vägen själv från Sälen till Mora. Han låg i första klunga hela tiden och hade superroligt. Tack Merida, Vincent upplevelse av loppet är såå positivt.

Det var första gången jag cyklade MTB så pass långt, 90 km – pust!

Eftersom vi alla gjorde detta tillsammans och målet var att samla in så pass mycket pengar som möjligt så var det ingen stress. Vi stannade och fikade i Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg och Oxberg. Nästa sista stoppet var i Eldris och där fick vi lunch och en öl. Oj oj vad den ölen smakade gott och jag som inte ens dricker öl 🙂

Till lunch fick vi gulasch med crème fraiche, en brödskiva och en kall öl. Vincent vill inte ha gulasch så han fick äta de mackor som vi hade med till honom.

I Eldris samlades vi upp, dvs vi väntade in alla startgrupperna och jag är såå himla glad över det. Kan säga att när vi är i Eldris, då har vi 9 km kvar. Men man vill INTE sätta sig på en cykelsadel igen….. hahaha

Vi hade en paus på ca 45 minuter vilket jag var glad över. Jag fick vila lite, sträcka ut mig eftersom man var rätt trött i kroppen. Vincent fortfarande jätteglad över el-cykeln, jag så tacksam mot Merida. Det kom fram folk till oss som var sjukt imponerade utav Vincent som 11 åring, hängde med i tempot och hela sträckan. Jag var tvungen att berätta att han åkte på el-cykel annars hade han nog inte varit lika positiv 🙂

Här kommer lite bilder från dagen:

Vi cyklade ner till starten från Lindvallen
Första fikapausen i Mångsbodarna.
Andra fika-pausen med kaffe, banan och bulle (till de som önskade)
Tredje fikan vid Oxberg, här åt vi salta mandlar och svalkade oss i skuggan
Eldris – Lunch och vila
Eldris – powernap
Eldris – vi samlar ihop oss inför gemensam entre till Mora
Äntligen i mål i Mora
Sjukt stolt över oss alla!
Jörgen tackar alla som varit med.
Väl tillbaka i Lindvallen, i väntan på festen på kvällen. Ett glas Rosé
Vincent vann ett pris under kvällen – Dagens Batteri – eftersom han låg först i klungan med El-cykel

Sammanfattning av Jörgens Livslopp

Otroligt bra arrangerat, bra ledare som hela tiden rörde sig i klungan som höll koll på alla. För de som önskade så fanns det buss och en lastbil som körde tillbaka cyklar och folk tillbaka till Sälen och Lindvallen. Vi åkte med våra vänner som fick oss att köra detta loppet. Rätt skönt att sätta sig i en bil och bara somna in, som Vincent gjorde på 5 minuter.

Perfekt lopp för den som jag är ny på att köra MTB och vill inte vara med i hetsen som kanske blir när man köra vanliga Cykelvasan och alla jobbar mot en tid.

Sen givetvis så fick jag ont i rumpan, ont i knät, axlar och handleder men allt sådant är borta idag vilket är skönt!

Nu kan jag bocka av detta på min lista, att cykla i våra fäders spår.

Läs gärna mitt förra inlägg om Jörgens Livslopp.

Jörgens Livslopp

Cancerfonden

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.