Vandring

Jag har fått borrelia!

I söndagskväll upptäckte jag en otäck rodnad kring mitt lår. Det visade sig vara borrelia så nu går jag på penicillin 10 dagar framåt.

Förra veckan hade jag en skum känsla i kroppen. I måndags fick jag förklaringen till varför min kropp reagerade som den gjorde. Förra veckan, på måndagkväll fick jag ont i mitt tandkött, på vänster sida. Som sedan vandrade ner till min vänstra halsmandel, den svullnade upp. Därefter gick det sedan vidare ner till min mage och tarmar, som slog ut min mage totalt. Under denna vecka var mitt blodsocker mycket högre än vanligt, jag var varm i kroppen. Mina instinkter sa att något är fel men jag kunde inte sätta fingret på vad det var.

På söndagen fick jag mitt svar, jag hade antagligen fått borrelia. Jag googlade som man alltid gör, när något händer en. Rodnad, ring kring benet och det första jag får upp är borrelia. Fick även upp bältros och rosfeber men där stämde inte symptomen.

Det första jag gjorde i måndags morse var att ringa min vårdcentral för att få komma på besök. Jag fick tid samma dag, redan kl 10:15 vilket var skönt. Det första läkaren sa, var att det ser ut som borrelia. Hon tittade, kände och ställde några frågor. Hon förklarade varför hon trodde det var borrelia och att det inte kunde vara bältros eller rosfeber pga att jag saknade symptom på de andra.

Så jag fick penicillin utskrivet direkt, som jag ska äta 3 gånger om dagen i 10 dagar. Något som är standard när det gäller borrelia. Helst vill jag inte äta penicillin men det är bara att gilla läget, borrelia är lite mer farligt än att min egna tarmflora dör. Den går att bygga upp igen!

Läser man om borrelia så blir man lite rädd, den verkar verkligen vara en lömskt bakterier. De två första dagarna hade jag väldigt ont i benet. Framför allt i höftböjarmuskeln, väldigt stel men redan på dag 3 så märkte jag en skillnad. Dag 1-2 var jag väldigt trött, sov dåligt och vaknade så fort jag rörde på mig i min säng. Dag 3 var tröttheten borta, värken i själva benet borta. Jag var mitt vanliga jag igen.

Nu är det bara att fortsätta äta penicillinet tills det tar slut. Jag har beställt probiotika från Upgrit som jag kommer att äta nu under tiden men ytterligare en månad därefter. Just för att bygga upp min tarmflora så att inget annat händer framöver. Jag har en ny sats kombucha klar så jag känner mig redo att bygga tarmflora igen!

Här kommer några bilder från mitt borrelia ring.

Så här ser mitt lår ut på baksidan.
Mitt lår från framsidan, du ser ringen går från nedanför knät till ovansidan.
Min antibiotikakur som ska ätas i 10 dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.