Isaberg Mountain Resort

Hej,
Förra helgen var vi hos Isaberg Mountain Resort, som ligger vid Hestra. Isaberg är ett meka för mountainbikefans. Det finns leder för alla nivåer, det finns 10 MTB-leder, pump tracks och även en teknikbana för den som vill öva hopp och dropps. Vincent älskade detta ställe!

Vi var där med 3 st andra barnfamiljer och målet med helgen var att gå deras höghöjdsbana, en superrolig fritidsaktivitet för hela familjen. Det finns 4 banor med 43 hinder att ta sig igenom.

Det fanns allt från enkla gröna banor på låg höjd, med enkla hinder till kraftprov på deras svarta bana på upp till 15 meters höjd. Innan alla fick börja klättra gick alla igenom ett prov/test för att visa att vi alla förstod och kunde hantera all utrustning. Vi började alltså med en genomgång av den utrustning som vi hade på oss, hur vi skulle säkra oss vid träden, hur allt fungerade osv.

Vincent klättrar

Vincent som är van klättrare var som en ödla upp bland träden. Själv var jag mer försiktig men tog mig igenom alla hinder och är stolt över mig själv. Ingen höjdrädsla, inga mjuka ben! Jag tyckte det var verkligen superkul och kan tänka mig att göra detta igen. Så nu sitter jag och tittar på höghöjdsbanan i Borås.

Jag kommer farandes i en zipp-line

Eftersom vi var totalt 4 st familjer tyckte även barnen att det var kul, de lekte och cyklade runt med varandra. De har en jättestor lekplats precis vid höghöjdsbanan så har man barn med sig som inte vill klättra som vi hade kan man vara där under tiden.

Jag kommer cyklandes på Anders MTB Foto: Lisa Bergqvist

Vi hade en förmiddagstid inbokad så hela eftermiddagen spenderade vi med att cykla runt på deras leder, hoppa och leka i deras teknikbana. Vincent var så nöjd med hela dagen. Pricken på i:et var att vi under helgen sov i tält vilket var första gången för Vincent. Så spännande!

Kan varmt rekommendera Isaberg om man vill ge sig ut på ett äventyr för hela familjen. Det finns stugor att hyra eller hyra en tält/husvagnsplats.

Titta in på deras hemsida för att läsa mer om Isaberg Mountain Resort.

kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.