Irriterad, sur och frustrerad

Det är inte ofta men ibland blir även jag irriterad, sur och frustrerad. Jag är som person väldigt positiv men ibland trillar även jag ner till skiten. Just så var min måndag, jag vaknade sur, irriterad och frustrerad.

Jag som person är väldigt positiv och ser oftast inga problem utan mer lösningar. Men i måndags när jag vaknade kände jag mig irriterad, lite sur. Under natten hade jag sovit dåligt, vaknat 100 gånger kändes det som. Även ett billarm hade skrikit under natten pga att det regnade så hårt. Så jag vaknade trött helt enkelt.

Dagen startade med två telefonmöte, som gjorde att jag blev helt trött i huvudet. Så när äntligen lunchen närmade sig så drog jag på min mina träningskläder och drog ut på en powerwalk. Kände verkligen att min kropp behöver röra på sig och frisätta lite ”må bra hormoner”.

Det var verkligen skönt att komma ut på en powerwalk. Solen sken och det var härligt att få komma ut. Det blev en tur på ca 45 minuter. Så himla skönt men jag kände ändå inte att det räckte för att ändra mitt mindset.

På eftermiddagen poddade jag och Matilda, snackade om att ta ansvar för sin hälsa. Jag blev mer och mer taggad under vårt samtal att jag ska verkligen ta ansvar för mitt humör idag och dra till gymmet trots Corona. Tanken var nämligen att strunta i träningen idag.

Men jag drog ner efter jobbet till gymmet för att köra ett riktigt hårt benpass, just för att få svettas och få igång mina ”må bra hormoner”. Kanske mina hormoner är låga just nu eftersom jag är i förstadiet till klimakteriet. Fick mens i torsdag och igår var nog sista dagen för denna gång. Låg helt enkelt!

Jag är otroligt glad att jag drog iväg till gymmet och körde på med mitt benpass. Det var otroligt lite folk på gymmet och jag bar med mig rengöringsflaskan hela tiden så att jag kunde torka av både vikter och maskiner för och efter mig. När jag satte mig i bilen igen och körde hem, kände jag att mitt rätta jag var tillbaka igen. Skönt!

Jag måste få erkänna att jag inte mår bra om jag inte får träna. Kanske en av anledningarna till att jag sov så dåligt natten mellan söndag och måndag. Nu mår jag bra igen, vilket är skönt! och jag har lovat mig själv att fortsätta träna trots Corona. Stänger de ner gymmet får jag lösa något här hemma helt enkelt.

Hur gör du när du känner dig låg? Gömmer du dig under täcket eller tar du tag i problemet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.