Internationella kvinnodagen

Internationella Kvinnodagen

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och vi ska uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela värden. Jag vill lyfta alla kvinnor i min närhet, vi är verkligen grymma!

Jag vill verkligen lyfta alla kvinnor i min närhet, gamla som unga. Vi alla är verkligen grymma och vi göra allt i vår makt för att skapa jämställdhet. Alla kvinnor som drar igång företag och slår sig in på olika områden och branscher, som banar vägen för andra kvinnor. Vi har haft kvinnlig rösträtt i 102 år här i Sverige och än har vi lång väg att vandra när det gäller lika värde och jämställdhet.

Jag gör vad jag kan och jag hoppas att du gör detsamma!

Jag som arbetar i en mansdominerad arbetsplats har märkt att det ändå har blivit bättre än när jag började för snart 25 år sedan. Då var det inte alls lika rumsrent som det är idag och de jag möter är inte lika ”gubbiga”. Förr höjde man blicka då jag kom som kvinna och skulle prata om transporter, flakmeter och kubik. Idag möter jag väldigt sällan den synen på oss kvinnor men ibland möter man en och annan man som försöker testa en, men då gäller det att markera att det inte är okej.

Heja oss kvinnor och tillsammans är vi starka!

Jag vill lyfta fram min vän och poddkollega Matilda Brasar som drivet eget företag MB Hälsa sedan många år tillbaka inom kost, hälsa och träning.

Emelie Babunovic är både nära vän och min PT, som också driver ett eget företag, Back to Basics PT sedan många år tillbaka där hon hjälper både män och kvinnor bli starkare, få en mer hållbar träning.

Josefin Risedal är en ny bekant till mig, som jag lärt känna nu på sista tiden. Hon driver en onlinebutik, Fett & Flott som tillverkar och säljer animaliska livsmedel av hög kvalité, där stort fokus ligger på att det ska vara rena och naturliga produkter utan massa konstigheter som inte hör hemma i våra kroppar.

Som influencers eller bloggar är man ensam i sin roll därför tycker jag att det är viktigt med ett kvinnligt nätverk eller ha människor runt och kring sig som ger en energi, pepp och inspiration. Det är inte alltid lätt att skriva content, texter eller få till ett bra samarbete. Där har ni som läsare en stor makt genom att hjälpa till att sprida texten, trycka på gilla eller bara kommentera så att alla algoritmer blir glada.

Jag tror att vi alla behöver bli bättre att lyfta varandra och peppa varandra, för tillsammans blir vi starka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.