Inför mitt första marathon

I samarbete med Solvikingarna och Göteborgs Marathon
Som ni läst tidigare så har jag fått erbjudande att springa Göteborgs Marathon den 14 oktober, som jag tackade ja till. Ska bli superspännande – mitt första marathon!

Så nu ligger all min träning fokuserad på just detta målet, att ta mig runt ett marathon. Så just nu har jag lagt undan all annan träning för fördel för löpningen. Jag kan säga att jag nästa är ute och springer varje dag, vissa dagar är det kortdistans och på helgerna längre pass.

Träningsvecka

Jag har nämligen fått träningsschema genom Solvikingarna, dvs hur jag ska löpträna, teknik osv. Så just nu ser min vecka ut enl följande:

Måndag
Vila – ingen träning då jag gjort långpass under helgen, återhämtning

Tisdag

Kortdistans – ca 30-40 minuter löpning i pratfart

Onsdag

Styrketräning med fokus på core/bål/ben

Torsdag

Snabbdistans – ca 60 minuter löpning, varav 30 minuter lite snabbare

Fredag

Styrketräning med fokus på core/bål/ben

Lördag

Långpass eller vila

Söndag

Långpass eller vila

Än så länge tycker jag att det funkar bra, det är enkelt att ta på sig löparskorna och bara dra ut från vår hem. Långpassen är det bara att springa till ett mål, ta pendeltåget in till stan och springa hem. Än så länge har jag inte fått till så många långpass men nu när jag snart går på semester blir det lite enklare tycker jag. Då kan jag tvinga med Anders, så att jag får sällskap.

Vår första semester vecka kommer vi att vara några dagar i Falun och då är min tanke att vi ska springa lite där. Perfekt när man har barnvakt så att vi inte behöver bry oss om att utfodra sonen, det fixar farmor eller mormor. Hahaha

Mitt mål

Jag fick frågan för ett tag sedan vilken tid jag hade satt som mål för mitt första marathon. Där måste jag nog säga att jag inte har något mål gällande tiden utan det är bara att komma i mål som är målet. Eftersom det är första gången jag springer ett marathon, 42 km, så vet jag inte hur min kropp reagerar. Visst jag kanske kan dubbla tiden på GöteborgsVarvet men nja… så jag låter tiden vara öppen. Känns bäst för mig!

Följ gärna min resa via Instagram, Pelantz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.