
Coleslaw
12 juli 2017
Pernilla Lantz
Sommar, sol och semester innebär att vi grillar och ett givet tillbehör är Coleslaw.
Snabbt, enkelt och så himla gott – passar nästan till allt eller hur?
Vi har det till grillad hamburgare, lax, flankstek, kyckling eller lammkorv. Perfekt grilltillbehör så att säga 🙂

Coleslaw
Det perfekta tillbehöret både till fest eller vardag.
5 from 1 vote
Förberedelser 15 minuter minuter
Tillagningstid 5 minuter minuter
Total tid 20 minuter minuter
Måltid Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 8
Kalorier 1 kcal
Utrustning
- Kniv
- Stor skål eller Glasburk
Ingredienser
- 1 st vitkålshuvud - normal stort
- 1/2 burk creme fraiche ( ta en hel burk ifall du har ett stort vitkålshuvud
- 2 tsk dijonsenap
- salt, peppar
Instruktioner
- Strimla vitkålen fint och lägg i en bunke.
- Blanda ner dijonsenap och creme fraiche i vitkålen, rör runt så att allt blandas väl.
- Smaka av med salt, peppar.
- Vill man så kan man byta ut creme fraichen mot majonnäs istället.
Jag gjorde en stor sats i helgen då vi grillade flankstek med några vänner. Utöver coleslaw gjorde vi även en stor sallad med egen odlade tomater, gurka och sallad. Sååå himla gott, mer ekologiskt än så blir det inte. Några oliver, grillad aubergine och lite hummus.
När du grillar, vad har du för tillbehör?

Föregående
En kommentar
Ann-Marie
Ser riktigt gott ut, ska prova ihelgen ??