Coleslaw

Sommar, sol och semester innebär att vi grillar och ett givet tillbehör är Coleslaw.

Snabbt, enkelt och så himla gott – passar nästan till allt eller hur?

Vi har det till grillad hamburgare, lax, flankstek, kyckling eller lammkorv. Perfekt grilltillbehör så att säga 🙂

5 från 1 röst
Skriv ut

Coleslaw

Ingredienser

  • 1 st vitkålshuvud - normal stort
  • 1/2 burk creme fraiche ( ta en hel burk ifall du har ett stort vitkålshuvud
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen fint och lägg i en bunke.

  2. Blanda ner dijonsenap och creme fraiche i vitkålen, rör runt så att allt blandas väl.

  3. Smaka av med salt, peppar.

  4. Vill man så kan man byta ut creme fraichen mot majonnäs istället.

Jag gjorde en stor sats i helgen då vi grillade flankstek med några vänner. Utöver coleslaw gjorde vi även en stor sallad med egen odlade tomater, gurka och sallad. Sååå himla gott, mer ekologiskt än så blir det inte. Några oliver, grillad aubergine och lite hummus.

När du grillar, vad har du för tillbehör?

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.