Hur var Paleohelgen hos Under vårt Tak?

Vilken lördag jag har haft, vilken inspiration och energi man får utav att träffa likasinnade. WOW!

Ni som följer mig vet ju om att jag hade bokat in mig på föreläsning hos Under vårt Tak, deras Paleohelg som var nu i helgen i Sätila. Det var till ett regnigt Sätila jag anlände till men det gjorde absolut inget eftersom vi alla skulle sitta inne och lyssna på Birgitta Höglund och Therese Renåker.

Båthuset

Dagen började med lite mingel och fika i Restaurang Båthuset, det bjöds på kaffe, the, smoothie, äppelkaka med kokosgrädde och lite frukt. Vi var en lagom stor grupp på 15 stycken som samlades och började lära känna varandra, ta del av varandras erfarenheter. Birgitta berättade sin historia, hur hon blev bättre från sina sjukdomar då hon lade om sin kost för många år sedan. Först LCHF och sen nosade mer mot Paleo, precis som jag, naturlig mat och ekologiskt.

Wonderbag

Birgitta bjöd även på två olika buljonger som hon hade tillagat i Wonderbag, såå himla goda och mustiga. Nu undrar ni säkert vad Wonderbag är och det är en matlagningsbag tillverkad i tyg med en unik isolerande fyllning. Man ställer upphettad mat i kastrull/gryta och ställer ner de i bagen och där fortsätter maten att tillagas med hjälp av värmebevaringen, dvs en urgammal långkoksteknik.

Är du mer nyfiken på Wonderbag så hittar du det här. Om du köper en Wonderbag så donerar de en bag till en behövande familj i Sydafrika, bra va!

Hormoner, stress och kost

Therese bjöd på en verkligen intressant föreläsning där vi alla deltog i diskussionen, berättade om våra egna upplevelser. Therese berättade hur våra olika hormoner kommunicerar med resten av kroppen. Hur vi egentligen är, urmänniskan i vår kroppsliga kommunikation. Fast nu flyr vi inte från tigern utan kanske från chefen eller en jobbig situation, men vi reagerar på samma sätt rent kroppsligt. Det är sjukt intressant och jag känner att detta är något jag vill lära mig mer om.

Sammanfattning

Något som jag tar med mig från Therese föreläsning är att fortsätta äta som jag gör, dvs naturlig mat, ekologiskt men framför allt undvika onödiga gifter som finns i våra miljöer kring oss. Vissa saker påverkar oss mer än andra.

 • Hormonella preventivmedel, kopparspiralen ska ut, en sak är då säker!!!
 • Rengöringsmedel, olika sprayer som luktar gott – bort. Vanligt varmt vatten funkar lika bra eller grön såpa.
 • Deo bort – tur att jag kör med saltdeo från Maria Åkerberg 🙂
 • Håll blodsockernivån jämn – tur att jag äter som jag göra!
 • Våga utmana, nyfikenhet – älta inte, ta inte på dig offerkoftan!
 • Här och nu kan du påverka, ingen idé att försöka ändra morgondagen för det kan du inte.
 • Våga leva här och nu!

Har ni möjlighet att lyssna på Therese någon gång i framtiden så tycker jag verkligen att ni ska göra det. Hon kan verkligen sin sak om hormoner, stress och kost. Du hittar hennes hemsida här.

Läs gärna Birgittas inlägg om Paleohelgen, du hittar det här.

Tack Jenny och Magnus att jag fick vara med på er Paleohelg, se hur ni bor i Under vårt Tak. Träffa intressanta människor som delar samma syn på kosten, delade med sig utav sina erfarenheter både positiva och negativa. Det blev många härliga skratt under dagen.

Här kommer några bilder från dagen,

Anki häller upp en mugg buljong.
Therese Renåker
Birgitta tog ett kort på mig medan jag fotograferade fikat
Mingel på morgonen: Smoothie, äppelkaka med kokosgrädde, recept finns på Under vårt Tak blogg
Fika: Paleo chokladboll och äppelkompott som Birgitta gjort i Wonderbag med äpple, Ingefära och lime serverade med kokosgrädde och valnötter
Lunch: Fisk med ugnsbakad blomkål
Förrätt: Rödbeta med pepparrot och groddar
Middag
Middag: Grilltallrik med lammfärsbiffar, kyckling, grillad papaya och ananas
Efterrätt

En kommentar

 • Under vårt tak

  Vilket fint inlägg om Paleohelgen! Tack!

  Väldigt roligt att vi fick träffa dig och håller med precis – det var en fantastiskt spännande helg och man fick med mycket tänkvärt hem.

  Önskar dig allt gott
  Magnus & Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.