Hur går det för er? jag tänker på viktminskningen

Hur går det för er? jag tänker på viktminskningen, för mig går det fortfarande trögt….

Jag har som ni kanske vet ändrat om kosten lite mer strikt, men det går fortfarande trögt. Vikten pendlar upp och ner hela tiden beroende på vart jag är i min menscykel.

Jag har gjort Ketobiffar ifrån Martinas nya bok, Ketoguiden. Perfekt att värma på när man har ont om tid eller vill prioritera träningen istället.

Där jag har märkt en markant skillnad är mitt blodsocker. Mitt faste blodsocker har gått ner väldigt mycket. Från att ha legat kring 5 mmol/l när jag vaknade på morgonen till nu när jag ligger mellan 3,1 – 3,8 mmol/l. Det bör betyda att jag är i ketos och kroppen har gått över till fettförbränning.

Egentligen är det väl bara att vänta och se, kan vara så att kroppen håller lite på sig innan den släpper och jag börjar att gå ner i vikt. Jag har hört att vi som passerat 4.0 strecket är lite svårare att gå ner i vikt. Vad det beror på vet jag inte. Ni som följer mig kanske har någon bra input där?

Ska jag erkänna så har jag fuskat när det gäller vin men nu är det slut på det. Noll tolerans – inget vin, och då menar jag hela vägen till jul. Kan vara boven, vad vet jag.

Så här ser det ut hittills,

Datum 2018-08-26
Vikt78,4 kg
Midjemått82 cm
Datum 2018-09-04
Vikt77,4 kg
Midjemått82 cm
Datum 2018-09-20
Vikt77,3 kg
Midjemått82 cm

Vad gäller träningen så kör jag i snitt träning 4 gånger i veckan. Styrketräning, Spinning och något pass på gymmet. Denna veckan körde jag för första gången spinn/styrka, alltså vilket härligt jobbigt pass. Det brann i benen, jag hade inget flås – vilket betyder att jag verkligen behöver just detta 😉

Hur går det för er andra? skriv gärna och kommentera så vi kan följas åt. Ge varandra lite pepp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.