Hörnsoffa av EUR-pall

Äntligen är Vincent altan klar och hans hörnsoffa av EUR-pall. Vi alla är sjukt nöjda med resultatet. Det blev riktigt bra, eller vad tycker du?

Ända sedan vi började prata om att Vincent skulle få en egen altan har han och jag spanat på utemöbler. Vincent och hans kompisar ska kunna hänga här oavsett om de är 2 eller 10 stycken. Jag har tidigare tittat på lösning som man kan göra med EUR-pall. Googlade lite på EUR-pall möbler och hittade lite olika varianter. Kollade även på dynor, men överallt verkade de slut. En EUR-pall är 120 x 80 cm så det funkar inte riktigt med vanliga dynor.

Vi valde att ha 2 EUR-pallar i höjd, så totalt gick det åt till soffan 6 EUR-pallar och två till bordet. Ryggstöd gjorde vi utav två EUR-pallar genom att såga isär. Tog en vanlig planka och skruvade fast den så att ryggstödet sitter fast och i den lutningen. Du ser här nedanför på bilderna hur jag menar.

Som tur var drog jag och Vincent till IKEA för att titta där. Deras nya hemsida är lite jobbig tycker jag. Sagt och gjort så hittade vi dynor hos IKEA som är 62 x 62 cm och som passar perfekt.

Sedan tog vi fram alla kuddar vi hade hemma, plus att vi köpte lite olika billiga kuddar på IKEA. Allt för att det ska bli en färgklick mot det svarta.

Vi alla blev supernöjda. Det är så himla mysigt där nu. Hjul på bordet satt vi dit, så att det blir enklare att flytta runt. Soltaket hade vi sedan tidigare. Det är nämligen sol på just denna altan från tidig morgon tills solen går ner. Kan vara skönt att slippa den gasande solen om man ska hänga där 🙂

Vid sidan om altanen ska vi sedan bygga ett soldäck, men vi behöver först byta panel på garagets kortsida innan vi bygger den. Ja, som du förstår så är det ett rullande projekt att ha hus!

Här kommer bilder från hörnsoffan av EUR-pall!
Vincent sågar ryggstöd åt sin hörnsoffa
Anders skruvar fast ryggstöden
Klart
Jag och Vincent hänger i soffan
Nu är även soltaket monterat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.