Högrevsgryta i Crock-Pot

Hej,
idag fick Crock-Pot stå för matlagningen, perfekt att ha en egen kock som fixar maten undertiden man är borta! Passade på att tina upp köttet under natten, så imorse laddade jag crock-poten med grytbitar på högrev. Lite paprikapulver, smör, salt och peppar. Ställa in lågtemp, 6 h. Greja med annat under tiden, så skönt!
Hela helgen har jag och Vincent blivit bjuden på middag hemma hos Linda och Ingvar, lyxigt värre. Fredagen fick vi tacos, igår blev det grillad röding med grillad blomkål – såå himla gott! Tack Linda!

Tacos i ett salladsblad

 

Grillad röding och blomkål med romsås

Anders har varit iväg i Borås hela helgen, simcamp med Jonas Colting. Kan säga att han kom hem helt slut men super nöjd. Nu kan ha tydligen crawla, simma som jag säger….. hahah

Eftersom det var fullt upp idag så laddade jag crock-poten efter frukost. Hittade ett enkelt recept i en utav Expressens bilagor, Allt om LCHF. Bara paprikapulver, salt, peppar och smör. Enl receptet skulle man låta köttet småputtra under 3 – 4 h på plattan. Borde funka i crock-poten!

Högrevsgryta
4 portioner

600 gram grytbitar på högrev
2 msk paprikapulver
salt, peppar
ca 30 gram smör – jag hyvlade med osthyvel
3 dl grädde
1-2 msk Tamarisoja

Blanda runt grytbitarna med paprikapulver, salt och peppar.
Lägg ner köttet i Crock-Poten
Hyvla smöret och lägg på köttet
På med locket och ställ in Crock-Poten, lågtemperatur och 6 h.
Jag rörde runt efter 3 h, så att allt blandades igen med smöret.

När köttet väl är klart kokar du ihop skyn med grädden, tillsätt sojan. Smaka av ifall du behöver lite salt, peppar. Klart!

Jag serverade kokta morötter till medan Vincent fick potatis. Fick tummen upp av både Anders och Vincent.

Laddar Crock-Poten

 

Klart

 

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.