Hemma igen efter en skidhelg i Falun!

Hemma igen efter en helg i Falun för att lämna sonen hos svärmor och att köra lite längdskidor.

Vi kom upp sent fredagkväll, ”bara” 50 mil att köra…. vi brukar alltid stanna till i Laxå för att äta lite middag innan vi fortsätter vidare. Skönt att få sträcka på benen och att få lite mat i magen. Vi åt på Grindstugan, det är en pizzeria som serverar bra sallad.

Tidigare i veckan köpte jag nya längdskidor Atomic, det blev ett par med skintec. För er som inte vet vad det är för något så är det typ en filt under skidan som ger fäste. Man slipper helt enkelt att valla eller lägga på fäste. Tänkte jag skulle underlätta för min kusin som slipper valla hela tiden 🙂

Nu i Falun körde vi två pass på lördagen, först ett tidigt på morgonen och andra passet på eftermiddagen. Kan säga att första passet var hur jobbigt som helst. Taskigt glid, skidorna funkade inte alls, ramlade – inget funkade helt enkelt. 8 km tog över 60 minuter för mig. Irriterande!

Eftersom skidorna var nya fanns det inget glid – tur att man handlade glidvalla när jag hämtade ut skidorna!

Så Anders fick greja lite med skidorna och vips gick det hur bra som helst. Skönt!

Måste säga att jag är sjukt imponerad utav detta med Skintec. Passar mig perfekt, jag som inte kan valla eller något sådant. Har du testat att åka med skintec?

Höften funkade kanon med att åka skidor, visst det kändes dagen efteråt i ljumsken men inget mer än att man är ovan att åka. Totalt blev det 16 km i helgen och om jag har tur hinner jag med att åka lite till helgen igen kanske. Eller en kväll i veckan om jag åker till Borås.

Som det känns och ser ut idag så blir det Tjejvasan 24 februari!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.