Har du koll på din magsyra?

Inlägget innehåller annonslänkar för Upgrit.se
Det är dags att prata matsmältning och avföring, något som hänger ihop mer och mer har jag förstått. Så har du koll på din magsyra? Känner du dig uppblåst, är du fisig eller har du en osmält avföring då kanske du har som jag, dåligt med magsyra!

För ett tag sedan gjorde jag ett avföringsprov, lite för att se hur det står till med mina tarmar och min matsmältning. Har jag tarmbakterier på fel ställe, har jag SIBO. Har jag tillräckligt med magsyra så att man mage kan bryta ner allt jag äter? Nja, jag tror inte att jag hade det eftersom det fanns en obalans med bakterier i min avföring.

Jag har nu under en tid tagit tillskott med pepsin och matsmältningsenzymer och jag märker stor skillnad både på min mage och min avföring. Har man brist på saltsyra så fungerar inte ens egna pepsin optimalt och man får svårt att smälta maten man äter.

Kroppen ska smälta och bearbeta maten du har ätit, innan den skjutas vidare ner i våra tarmar. Har du brist på magsyra så kan man få orolig mage, gasig, osmält avföring och man känner sig uppblåst efter maten. Lite så som jag har känt mig tidigare. Du kan även få halsbränna och sura uppstötningar vid brist på saltsyra. Inget som jag har haft men vet andra som fått det och blir bättre med hjälp av tillskott av saltsyra.

Så magsyran är viktigt för vår matsmältning, något jag har lärt mig nu efter den resa jag har gjort med mina födoämnesallergier och mitt avföringsprov som visade på viss obalans i min tarmflora. Det är otroligt intressant att biohacka sig själv, jag lär mig nya saker hela tiden och upptäcker att jag kan må så mycket bättre.

Vad har jag gjort för att förbättra min magsyra och min tarmflora?

Jag köpte Saltsyra från Pureness, tillsammans med matsmältningsenzym som de rekommenderade att man tar tillsammans med saltsyran. Jag märkte en stor skillnad direkt på min avföring och en lugnare mage. Första dagarna gjorde jag en utrensning eftersom de luktade inte så himla trevlig men sedan blev det bättre. Därefter har jag även fyllt på med bra tarmbakterier, probiotika. Nu är min avföring luktfri och ”normal” konsistens igen.

Eftersom jag åkte till Spanien på semester valde jag att börja en vecka innan jag åkte dit för att ha en bra tarmflora inför resan. Jag valde Thorne probiotika FloraMend Prime och när den burken är slut ska jag även bygga vidare min tarmflora med Thorne Bacillus Coagulans. Därefter tror jag att min tarmflora och magsyra är back on track och att jag inte behöver äta de mer. Om inte annat är inte min plan att äta de livet ut 😉

Detta är inte en sponsrat inlägg, jag har själv köpte produkterna jag har och äter. Har ändå valt att märka inlägget eftersom jag länkar till Upgrit som säljer dessa produkter och genom att jag pratar i Ketopodden så har vi ett samarbete med Upgrit. Samarbetet gäller endas Upgrits egna produkter och då ger Ketopodden15 15% rabatt på deras egna produkter.

Ha en fin dag!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.