Gult blomkålsris med lammkorv

Alltså detta guldris är så himla gott, grundreceptet kommer från Fanny alias Lesscarbs.se och jag slänger i allt möjligt. Färgglada grönsaker och så himla gott!

Passar perfekt till grillad kyckling, kryddiga korvar eller köttbit. Passar till allt helt enkelt 😛

Denna gång stekte jag lammkorv till, funkade lika bra som allt annat jag har testat och en stor klick majonnäs. Satt som en smäck efter träningen i tisdags.

Funkar även i matlåda till jobbet, om du har lite många nyfikna kollegor som jag så kommer de garanterat att undra vad för färgglatt du har i matlådan.

Så nu måste du bara prova! 😉

Guldris

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2-3 msk Gurkmeja
  • 1/2 tsk Örtsalt

Välj sedan vad du önskar: spenat, salladslök, broccoli, aubergine, röd paprika, tomat osv

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålen med ett rivjärn och lägg över i en stekpanna.

  2. Lägg i en stor klick smör, kokosfett för att steka blomkåls tillsammans med de grönsaker du har valt att lägga till.

  3. Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkål och röd paprika

  4. Stek allt detta tills det mjuknar, har du grova grönsaker så tar det längre tid. Så skiva tunt eller små bitar. Jag brukar lägga på ett lock över en stund medan jag gör något annat.

Guldris med lammkorv

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.