Halloumibröd

Nu i helgen har min mamma varit här på besök. Vi har testat att bakat ett nytt bröd.
Halloumibröd, som ni kan se på bilden blev mina inte lika snygga som i boken…. men men de blev goda ändå.
Receptet är från Långkok av Birgitta Höglund.

Halloumibröd

Ingredienser

  • 100 g Halloumi
  • 3 ägg vitor
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • lite salt

Instruktioner

  1. Riv osten grovt och blanda i en bunke med frön, olivolja och salt. Eftersom osten är rätt salt, så smaka av först. Jag hade nästan inget salt i alls.
  2. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner i osten. Låt smeten svälla i en timme.
  3. Forma ovala bröd med hjälp av två matskedar och lägg på bakplåtspapper.
  4. Satsen ger ca 8 st små bullar. Grädda gyllenbruna på 175 grader i 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna på galler. Frys in de som blir över och värm i ugnen när de har tinat.
Tanken var att vi skulle ätit Gulaschsoppa till detta brödet men jag hann inte gör de.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.