Grön ärtsoppa med bacon och pepparrotskräm – mums!

Hej, i morse när jag ställde mig på vågen hade jag gått ner till 68,2 kg, här går det undan fast jag äter som en häst…. perfekt nu är jag tillbaka på min vanliga vikt. Kan tänka mig att det var mest vätska som jag samlade på mig under USA resan.

I augusti ska jag som förra året springa midnattsloppet med jobbet så nu gäller det att börja träna aktivt. Så idag blev det en lugn löparrunda i regnet – 5 km på 31,28 hela 2 min snabbare än sist. Körde sedan en massa utfall, benböj, planka, armhävningar och situps på altanen. Kan säga att jag blev blött!

 

Jag har tagit över Anders gamla Five Fingers, de var för små för honom – tack Pernilla tar de gärna…. ha ha
Så jag har även dessa på mig då jag är på gymmet, kan säga att folk tittar men vågar inte fråga något om de. Men det är spännande att titta. Jag ska iallafall försöka att träna varannan dag nu fram till semestern dvs löpning och sedan är tanken att jag ska vara en kväll på gymmet. Hoppas att jag kan hålla det bara…. nästa vecka ser ganska mörk ut, ska upp till Stockholm med jobbet. Får kanske träna på Scandics gym istället 🙂

Till middag gjorde jag en grön ärtsoppa, jag har gjort det tidigare fast med chevré ost fast denna gången tog jag pepparrotskräm och oj vad gott det blev. Chevré ost är också super gott.

Grön Ärtsoppa med bacon och pepparrotskräm
4 pers

1 gul lök
300 g frysta gröna ärtor
3 + 3 dl vatten
3 dl crème fraiche
2-3 msk grönsaksfond
salt, peppar
3-4 cm färsk pepparrot
1,5 dl turk yoghurt
1 msk grädde
280 g bacon

Hacka löken och fräs den i smör, tills den blir mjuk. Stek den i en kastrull.
Tillsätt de gröna ärtorna och de första 3 dl vattnet.
Låt koka upp och mixa soppan sedan slät med en stavmixer
Tillsätt resterande av vattnet, fonden, salt, peppar och crème fraiche.

Riv pepparroten fint och blanda samman med turk yoghurt och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Ibland är pepparroten väldigt stark eller mesig i smaken så ta i lite åt taget så det inte blir för starkt åt dig.

Stek baconet knaprigt.

Häll soppan i en skål, toppa med en klick pepparrotskräm och smula över bacon.
Smaklig måltid,  Ha en bra kväll,
kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.