Hoppas helgen varit bra!
12 maj 2014
Hej,
vår helg har varit rätt lugn faktiskt, vi har klippt gräsmattan och satt upp studsmattan till Vincent stora förtjusning. Så nu kommer vi nog att ha kvarterets ungar här på helgerna eller? Ja det återstår att se.
Mello… ja vad ska man säga…. Sanna är grym men jag förstår varför hen vann…. politik….
Sen igår Söndag var vi barnvakt åt snälla, söta Astrid. Ak och Emilia är på Mallis och Daniel skulle köra en tävling i Borås så då fick jag ställa upp. Hon var lite blyg och försiktig när hon kom men sen tog det fart. Och oj va hon åt hela dagen….. kan säga att hon tog om 2 gånger när jag serverade köttfärslimpa med potatismos till barnen och blomkålsmos till oss vuxna. Det var tydligen gott.
Köttfärslimpa
4 portioner
600g köttfärs
1 ägg
1 mozzarella
1 gul lök
2 msk kalvfond
Ruccola
Salt och peppar
Salami, 5 skivor
5 st soltorkade tomater
Smör
Soja
1 ägg
1 mozzarella
1 gul lök
2 msk kalvfond
Ruccola
Salt och peppar
Salami, 5 skivor
5 st soltorkade tomater
Smör
Soja
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ägg, kryddor, köttfärs och lök. Platta ut köttfärssmeten på ett stycke gladpack.
Blanda ägg, kryddor, köttfärs och lök. Platta ut köttfärssmeten på ett stycke gladpack.
Skär salami, mozzarella, ruccola och soltorkade tomater i strimlor, blanda och lägg i en sträng ovanpå köttförsplattan.
Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och slöt till köttfärsen. Pensla med smör och soja.
Grädda i ca 45 min. Låt limpan stå ett tag innan du tar upp den på skärbrädan och skivar upp.
Servera den sedan med gräddsås, lingon och blomkålsmos.
Så himla gott!
Nyare