Göteborgsvarvet 2017 är nu avklarat

Vilken värme vi hade i lördags, redan när jag vaknade kl 06:30 så var det 18 grader ute och strålande sol. Äntligen är sommaren här!

Men vilken utmaning det kommer att bli, enl SMHI appen kommer det att bli bort mot 30 grader och knappt någon vind…. men min morgon bestod utav att dricka vatten och stretcha, har nämligen haft känningar i ryggen. När jag känner av ryggen är det pga att jag har spända muskler i baksida lår, rumpa. Eftersom det var så himla gott väder direkt på morgonen började jag med mina övningar innan frukost och ute!

Hur underbart som helst!

Under dagen gjorde jag inte ett smack, tag det lugnt, åt köttbullar med rödbetssallad, drack kaffe med kokosfett. Soft och skönt!

Men vid 13 tiden tog jag pendeltåget in till Göteborg, som tur är får vi som springer loppet åka gratis. Det brukar nämligen vara kaos i trafiken både med bil och kommunalt.

Hur kändes loppen?

Eftersom det var så himla varmt ute var min tanke att enbart hålla en jämn takt, så att man håller hela vägen in i mål. Det gick förvånansvärt lätt i början. Jag höll min takt, bara matade på och när jag kom till första bron vid 5 km kände jag mig stark. Valde att springa upp för bron, trots att jag tänkt tidigare att jag skulle gå. Tänkte på vad min löpcoach Sonja sagt tidigare, använd armarna i uppförsbackar, vilket jag gjorde.

Allt gick bra fram till 15 km då jag kände mig trött och började få ont i kroppen. Hade med mig 18 gram jordnötskräm/smör från ett LCHF event som jag tog då. Perfekt timing, lufsade vidare upp till Poseidon där man får de efterlängtade tvättsvamparna. Sååå himla skönt att kyla av sig och framför allt tvätta ansiktet.

Sen är det ”bara” att lufsa vidare, försöka att hålla samma tempo även om det känns tungt. När man passerar handelshögskolan är det 3-4 km kvar men känns som en evighet. Sista kilometerna kände jag att jag ökade tempot lite just för att jag tittade ner på pulsklockan och såg att jag väldigt bra i tid. Jag insåg just där att jag var och nosade på ett personlighets bästa…. bit ihop tänkte jag.

Sammanfattning

Loppet är alltid kul, man får sjukt mycket energi utav alla åskådare som hurrar och hejar fram en. Även om kollegan Peter stod vid Mariaplan (5km efter start) så ger det energi genom hela loppet. Jag kände mig stark nästan hela vägen i mål. Det var en skön känsla när jag väl gick i mål och tittar ner på klockan och inser att det är PB – jag slog mitt mål, att komma under 02:30 – jag gjorde det med 00:01:04 hahaha underbart!!

Sjukt nöjd över min prestation, nu lägger jag detta bakom mig och fokuserar på nästa utmaning, OCR Peak Challenge den 17 juni.

Tiden blev 2017 – 02:28:56

Mina tider tidigare: 2015 – 02:38, 2016 – 02:39

Äntligen i mål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.