Glass, Kesobröd och syrad rödlök

Nu har semestern äntligen börjat, nu ska vi ladda batterierna så vi orkar med hösten!

Första veckan ska jag och Vincent bara vara hemma, små dagsutflykter till Kungälvs Fästning eller Borås Djurpark. Blir det sol och vackert väder kommer vi garanterat att åka ut till havet eller till någon badsjö men tyvärr ser det inte så lovande ut…. den svenska sommaren!!!
I söndags var jag supereffektiv, gjorde kesobröd och picklad rödlök (syrad rödlök). Just denna rödlök gjorde jag till min och Lindas 40 års fest, fick massa beröm för den. Så enkel och god!

Picklad Rödlök
Blir 2 små glasburkar eller en stor
Till recept

Perfekt till grillat, taco eller varför inte pulled pork.
Smaklig måltid

Hann även med att göra Åse 56kilo.se Kesobröd, recept hittar du här. Man kan göra det som frallor, långfranska eller varför inte som tekakor. Använd fantasin, brödet är gott tycker jag. Oftast gör jag det som franska så kan man frysa ner den styckevis. Man kan använda det som botten till räkmackan eller när du önskar dig ett rostat bröd med ost… gottigott!

LCHF-Gräddglass 12st

Måltid Dessert

Ingredienser
  

  • 2 dl vispad grädd
  • 3 dl ryss yoghurt
  • 200 g frysta bär (hallon, blåbär eller jordgubbar)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Instruktioner
 

  • Vispa grädden för sig själv.
  • Mixa yoghurten, bären och vaniljpulvret. Jag har en mixer med iskross så jag körde det programmet först. Sedan körde jag smoothie programmet för att blanda och slå sönder alla bären. Jag valde enbart hallon som smaksättning denna gång.
  • Vänd sedan ner grädden i yoghurtmixen och häll sedan upp i glassformarna och ställ in i frysen en stund innan du äter den eller så serverar du den direkt som mjukglass.
Mums

Vincent älskar glass och varför inte göra något som han förhoppningsvis kommer att älska =)

Än har han inte smakat men jag hoppas han tycker om den. Fick tummen upp av både mig och Anders.

Köpte dessa små glasspinnar på ICA för 14 sek men jag vet att även IKEA har någon typ av glasspinnar som man kan fylla så här. Receptet kommer från nya numret av ”Allt om LCHF” bilagan till Expressen, Jill Wallentin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.