Menskopp

Vad är en menskopp? Visst du att varje kvinna använder drygt 11 000 tamponger under sin livstid. Men den fråga som jag ställde mig i somras var, vad innehåller en tampong?

Vad är det för kemikalier?  Vad gör det med ens kropp?

20161103193216_img_1205

När man googlar det så hittar man en massa artiklar, kemikalier osv. Men trots att många kvinnor använder just tamponger så finns det knappt någon forskning på hur det påverkar kroppen! Här i Sverige sker det ingen granskning av de produkter som säljs i butikerna, man undrar så klart varför?

Varför?

Tydligen så ska Kemikalieinspektionen ha koll på detta, men icke. Vet ni varför? jo orsaken till att myndigheten aldrig gjort någon granskning är att tamponger inte innehåller några ämnen som är reglerade i lagen. Ja ha, tack för det!

För snart 6 månader sedan gick jag från tampongvärlden till att använda menskopp. Anledningen till att jag köpte mig en menskopp var att jag mer och mer tänkte på vad är det jag har på min kropp. Äter en ren kost, ekologiska produkter, ekologisk hudvårdsserie från Maria Åkerberg och då kom det rätt naturligt att tänka över användandet utav tamponger.

Miljövänligare?

För det första känns det mer miljövänligt och framförallt mer ekonomiskt att använda menskopp istället för tampong och bindor. En menskopp kostar allt från 200 sek – 400 sek och de säljs både på apoteket, apotea och andra nätbutiker. Jag köpte min hos Piggabutiken då jag beställde andra varor.

En menskopp är gjort av medicinskt silikon står det, men vad är medicinskt silikon? Vad jag har förstått så är det ”ren” silikon och ska inte innehålla några skadliga ämnen. Vilket jag nu hoppas på!

I början hade jag lite problem att få menskoppen på rätt plats men tillslut fick jag kläm på det, men ett tips i början är att använda trosskydd tills du lärt dig. Men en sak har jag upptäckt och det är vid löpning att den far ner, vilket blir lite otrevligt när man springer. Just den veckan får jag ligga lågt med just löpning!

20161103190104_img_1198
20161103190143_img_1200

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.