Funäsdalen, slalom och stugan!

Nu är vi på plats i Funäsdalen. Stugan vi har hyrt är perfekt och vi har även hunnit åka en dag slalomåkning. Det är så himla skönt att vara här igen!

Det är plusgrader ute och väldigt lite snö men det gör inget. Vi är iväg, själva i en supermysig stuga. Stugan ligger precis vid sjön Funäsdalssjön. Det är garanterat otroligt vackert här på sommaren. Vi hittade denna stuga via Funäsfjällens hemsida. Vi brukar ju hyra via Airbnb men hittade inget intressant där denna gång.

Detta hus är från 1800-talet som ägarna har renoverat under åren. Det är ett gammalt bondkök, supermysigt. Övervåningen där Vincent sover är nyrenoverad med ett fräscht badrum och dusch. Övervåningen har två sovrum med 4 respektive 2 sängar. Nedervåningen har ett kök, en stor hall med golvvärme, vardagsrum med tv och ett sovrum med 2 sängar. Ett litet badrum som verkligen behövs renoveras.

Igår var vi iväg efter att Vincent vaknade, till Funäsberget och körde lite slalom. Snacka om mina ben fick en chock! Stängde in mina fötter i ett par slalompjäxor och körde nerför berget. Heja mjölksyra. Som tur är ger det med sig efter en stund.

Om inte annat är det otroligt skönt att vara iväg. Det är inte speciellt mycket folk här i backarna än vad vi har märkt av. Vi får se ifall de ökar i och med att julafton närmar sig.

Idag ska vi åka bort till Tänndalen för att testa skidåkningen där. Det är en favorit för Vincent. Här i Funäsdalen finns det inga längdskidspår men vi håller tummarna för att Tänndalen har det. Så här varmt som det är just nu, har det inte varit på de senaste 20 år berättade våra vänner.

Här kommer lite bilder från stugan och vår första dag i slalombacken.

Strandvägen, Funäsdalen
Välkomna in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.