Första SvartVitt Enduro, Easy tävlingen avklarad

Igår var jag med för första gången och körde SvartVitt Enduro, Easy tävling i Kållered. Det är en serie som Göteborgs Stigcyklister anordnar i och kring Göteborg.

Anders har sedan många år tillbaka varit medlem, även jag men passiv medlem. Denna gång anordnade de en lättare tävling som inriktade sig mer mot oss nybörjare. Vi som tidigare kanske inte har tävlat eller kört så mycket stig. Själv känner jag mig väldigt grön när det gäller att cykla stig.

Förra året började jag cykla MTB lite mer på allvar, vi åkte ner i Europa och körde olika trails i Slovenien, Italien och Österrike. Det är jätteroligt att cykla MTB men tekniskt svårt ibland. Det är rötter, stenar eller trädstammar som ligger i vägen för en när man kommer på en MTB.

Från början hade jag ingen tanke på att köra SvartVitt Easy, men blev övertalad av Anders och Mikael. Ja, varför inte, tänkte jag. Hur svårt kan det vara?!?

Ambitionen är inte att vinna, utan mer ta mig runt de olika delsträckorna. Inte vurpa eller slå ihjäl mig. När det är SvartVitt tävlingar kör man olika delsträckor på x-antal minuter per sträcka, sen har man en transportsträcka till nästa sträcka som man ska köra.

Vi var ett gäng på ca 30 stycken som tävlade igår, utav alla dessa var det 3 barn, 9 tjejer resten killar. Men det var ett trevligt gäng människor i alla olika åldrar och erfarenheter. Det blev en helt del snack mellan alla olika delsträckor, så jag tror att alla tyckte det var supertrevligt.

Jag klarade mig utan att vurpa, men jag sladdade några gånger med bakhjulet eftersom det var lite halt, blött på vissa ställen. Jag är nöjd att jag tog mig igenom alla delsträckor, jag klarade de olika hindren som var i vägen för mig.

Efter tävligen var det korvgrillning, fika och kaffe, sist men inte minst prisutdelning. Själv hamnade jag inte på pallen, men Vincent kom på 3:e plats. Även han körde sin första tävling på MTB, så han var nöjd.

Självklart kommer jag att prova detta igen, kanske inte en tekniskt svår bana utan en easy.

Innan nästa tävling behöver jag verkligen öva mig på att köra mer stig. Jag behöver bli bättre på att ta mig över och ner för saker som kan tänkas komma i min väg. Jag kan helt klart se mig som en stigcyklist. Perfekt komplement till min träning!

Här kommer lite bilder från tävlingen,
Genomgång och förklaring av 2 utav sträckorna
Första delsträckan avklarad
Vacker natur
Ohej vad det går….
Sista sträckan precis vid målgång

2 kommentarer

  • Helena Sjödahl

    Heja! Kul att du var med och bra kört ? Jag hoppas att fler tjejer vill testa på enduro och då är ju Easy perfekt! Kan du inte länka detta inlägget i Mtbtjejergbg oxå? ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.