För ett tag sedan gjort jag en gammal favorit här hemma, nämligen fläskfilé med champinjonsås. Mums säger jag bara!
Tidigare har jag gjort denna rätt genom att tillaga den i ugnen på 200 grader men nu skivade jag upp den och stekte skivorna i en stekpanna. Såsen gjorde jag vid sidan om men precis innan jag serverade så hällde jag över allt i stekpannan så att fläskfilén fick ”gotta” till sig lite.
Smörstek lök, vitlök och champinjonerna tills de har mjuknat
Häll i grädde, kalvfond, philadelphia ost, salt och peppar
Rör runt tills osten smälter, sänk sedan värmen till 1:an
Låt nu stå och sjuda.
Skriva upp fläskfilén i lagom tjocka skivor
Smörstek i en stekpanna med höga kanter
Precis innan servering häller du över såsen till stekpannan och rör runt.
Smaka av med salt och peppar
När jag gjorde denna rätt så serverade jag en stor grönsallad, vaxbönor till men det går lika bra med blomkålsris eller ugnsbakad blomkål.
Blomkålsris gör jag genom att riva ett blomkålshuvud som jag sedan smörsteker med 1 vitlöksklyfta, lite salt och peppar. Ugnsbakad blomkål gör jag genom att grov dela ett blomkålshuvud, ca 225 grader, in i ugnen ca 20 minuter.