Fiskbiffar med broccoli, sparris och dillsås

Vi älskar fisk men denna gång testade jag att göra fiskbiffar istället, med broccoli, sparris och en krämig dillsås. Mums säger jag bara.

Vincent var lite skeptisk i början men åt med god aptit. Så jag skriver det som godkänt. 🙂

Jag gjorde det väldigt enkelt för mig när jag gjorde fiskbiffar. Jag blandade lax, gullök och ett ägg, kryddade med salt och peppar. Jag slängde ner allt i min mixer och blandade samman allt till en smet. Därefter klickade jag ut lagom stora biffar som jag sedan stekte på svag värme med rikligt med smör.

Fiskbiffar

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 4 st Laxbitar
 • 1 st Ägg
 • 1 st Gullök
 • Salt, peppar

Instruktioner
 

 • Börja med att grovhacka laxen till mindre bitar och lägg ner i en matberedare eller mixer.
 • Finriv den gula löken och häll den över laxen och knäck ner ett ägg.
 • Ta en nypa Salt, peppar
 • Sen mixar du allt tills du får en smet.
 • Blöt händerna så blir det lättare att forma biffarna.
 • Stek i smör försiktigt så att de inte bränns.
 • Till detta serverar du en god sallad, broccoli, sparris och varför inte en dillsås eller romsås.
Keyword Fisk
Dillsås
denna gör jag lite på ett ungefär….
Till recept

Till detta serverade jag lite smörstekt sparris tillsammans med broccoli, hade även några trötta tomater som jag slängde ner på slutet så att de bara blev lite varma. Men vill man ha broccolimos eller blomkålsmos så gör man det. Eller varför inte en mjölkfri Romsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.