Rosta allt på en plåt på 150 grader i ca 20-30 minuter.
Rör runt några gånger under tiden.
Låt svalna en stund.
För att göra denna blandning mer kompakt, fast så behöver vi tillsätta dadlar och mer honung.
Vi hade nästan ett helt paket dadlar till denna mängd granola.
Kör allt i omgångar med en mixer så allt blandas.
Tryck sedan ut degen på bakplåtspapper och forma den till en stor kaka över hela plåten.
Försök att göra snygga kanter runt om, för det blir lättare då när du sedan delar den.
Skär den sedan med en vanlig matkniv i små fyrkanter och lägg över så att de ligger på 2 st plåtar.
Sedan smälter du mörk choklad i ett vattenbad
Pensla sedan chokladen över de små kakbitarna.
Ställ in kallt eller låt stå och torka ihop, så att chokladen torkar.
Lägg sedan varje kaka i små pappersöverdrag, exempel bakplåtspapper.
Därefter kan du förvara de i en låda i kylskåpet eller i portionspåsar.
Tyvärr vet jag inte hur många det blev, men det blev ett helt gäng. Hur länge de håller? ja du än så har vi inte märkt att de blir dåliga men de tar slut snabbt… =)
Här mixar vi ihop allt med dadlar, honung och granola
Färdig deg att pressas ut på plåten
Choklad att smälta
Skär upp de i bitar innan vi lägger upp de på två plåtar
Penslar på choklad
klart
Nu kan Anders tävla och få en massa energi under alla 36 h som tävlingen ska ta….