EKOspeceriet i Mölndal

Förra veckan var jag och min vännina Linda in till EKOspeceriet i Mölndal. Det är en ekologisk, platsfri och har närproducerad livsmedel i sin butik. Allt säljs i lösvikt.

Jag hade fått tips om just denna butik tidigare av en vännina som hade läst om den på Facebook. Just att de sålde smör på lösvikt och då tänkte hon på mig som hyvlar smör och bara äter. Hahaha

Butiken ligger på Bergmansgatan, dvs en tvärgata ifrån Mölndals Galleria. Väldigt enkelt att hitta. Vi parkerade gratis i parkeringshuset i Mölndals Galleria och gick sedan snabbt över till butiken. Butiken drivs av Mariama och hennes man Jonas.

Väl inne i butiken gick jag först igenom allt för att sedan ta ett varv till för att verkligen se allt. De har verkligen allt från smör, oliver till olika mjöler, fröer, nötter, kaffe, kombucha, frukt och grönt och te. Allt säljer de i lösvikt, så antigen tar du en pappåse där eller så köper du en glasburk som du kan förvara det i. Eller om du tar med dig en burk.

Jag handlade med mig lite Bipollen, choklad Droppar och Kokoschips som jag har i Anders musli. Bipollen hade jag aldrig tidigare smakat, smakade lite sött men inte alls som honung eller så. Bipollen är rik på protein, vitaminer, mineraler, och aminosyror. Hörde att man även kan göra ansiktsmask på just bipollen.

Givetvis köpte jag smör, smakade jättegott men jag vill helst ha det lite mer saltat så jag tänkte göra kryddsmör utav det som vi ska äta på midsommar. Sen så köpte vi även Kombucha smaksatt med hallon och citrontimjan som var väldigt god men något som jag aldrig smakat tidigare var nämligen Karma Drink. Som de förklarade Karma Drink så är det en kombucha fast utan socker. Det är en probiotika dryck som var smaksatt med Ingefära och Citron. Såå himla god!!!

Hit kommer jag att åka flera gånger och då framförallt köpa kokosmjöl, mandelmjöl, de hade även fina oljor och vinäger som jag vill testa. Ja, det får helt enkelt bli en tur in till Mölndal igen och då ska jag ha med mig lite burkar och flaskor.

Har du vägarna förbi Mölndal tycker jag verkligen att du ska ta dig en tur in till butiken. Så himla mysig och supertrevlig personal!

Här har du lite bilder från butiken,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.