Drottning Silvias Barn och Ungdomssjukhus – Biopsi nr3

 
 
 
 
 
Igår kom vi hem efter ha varit på sjukhuset i 2 dygn. Vi har nu gjort biopsi nr 3 på Vincent. De har tagit 2 st prover från hans njurar. Så nu väntar vi med spänning på svaren. Tyvärr fick vi inget svar innan vi åkte hem igår. Han som Sverker lämnar proverna till var inte på plats denna vecka så Sverker kommer att ringa mig måndag eller tisdag för att berätta resultatet. Men alla värden är jätte bra säger de så Sverker var positiv till provsvaren. Allt tyder på att sjukdomen är på väg bort.
 
När vi kom in i torsdagsmorse så fick Vincent byta om till sjukhuskläder och sen bar det iväg till röntgen för att träffa narkosläkare och röntgenläkaren,  de förklarade väldigt bra för Vincent vad de skulle göra, hur det gick till och han fick ställa frågor. Han undrade om en maskin….. Sen efter en stund får han sovmjölk säger de som de sprutar in i hans pvk som gör att han somnar in. Otäckt men alla som är i rummet är så himla bra, underbar personal säger jag bara. Jag pussade han hejdå och sen lämnade jag rummet. 
 
Nu under 1 h kommer de att ta ut 2 st prover på hans njurar. Under den tiden får jag gå ner på avdelningen, dricka lite kaffe. Passade även på att äta frukost, klockan är inte mer än 08:20. Kan säga att han hann med 2 koppar kaffe, äta min frukost och läsa en tidning sedan kom de och hämtade mig. Dags att gå till uppvaket. Denna dagen var det verkligen högtryck på uppvaket, det låg 4 st barn där redan. Det tar ca 20-30 min innan Vincent vaknar till, han brukar vara svårväckt när han har varit sövd. Det piper och låter hela tiden. Det är en maskin som tar blodtrycket som låter hela tiden hos oss.
 
Det tar nästan en hel timme innan vi kommer ner till avdelningen igen. Men väl där nere får han en glass, isglass och sen är han hungrig så han beställer pannkaka med sylt. Gluffs säger det så är pannkakan slut!
 
Nu börjar utmaningen för mig igen, att hålla han still… det är inte lätt för en 7:åring att sitta/ligga still.
Tur att vi hade varit ner på Lekterapin och lånat 5 st filmer som vi nu bara plöjer…. får isglass och ser på mer filmer.
 
I början tar de blodtryck varje 15 min, 30 min och sedan är vi nere på 1h mellan gångerna.
Så fort han ska kissa får han göra detta i en burk som sköterskorna får och kollar blod och äggviteämnen på.
 
På kvällen får Vincent feber!!!!
Under ca 3h har han 38 grader men sedan går den ner, puh!
Blev orolig där för en stund kan jag säga. Man undrar varför den kom. 
Fick till förklaring att man kan få det ibland då man gör ett ingrepp – inget att oroa sig för.
 
Framåt kvällen får Vincent börja på att röra på sig sakta och försiktigt. Blir en tripp, äntligen, till lekrummet. Måla, måla och åter måla. Medan Vincent och Anders är i lekrummet passar jag på att vila lite. Måste ladda batterierna för natten brukar bli tuff för mig, blir väckt mest hela tiden….. är det inte sköterskor så är det något som piper osv.
 
 
 
Under gårdagen gick vi mest omkring och bara väntade på resultatet. Men till slut kom Sverker ner, för att berätta att vi inget besked skulle få idag…… hmm vi får vänta till måndag/tisdag nästa vecka….. 
 
Ja det är bara att vänta då,
 
Men Vincent mår bra, han har inget ont eller känner av något. Han är precis som vanligt.
Fullt ös, fast att vi ska ta det lugnt en vecka nu…. ingen hockey eller gympa denna vecka som kommer.
 
Men det märks att han varit still i 2 dagar, för nu har han sååå mycket överskotts energi. Igår kväll hittade jag att han stod med Anders trxband och tränade!!!!
BUSUNGE!!!
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.