Dags att börja jobba igen

Hej,
Nu är semestern över för denna gång men vilken semester vi har haft. Gjort en massa skoj, cyklat och vandrat i Lindvallen, bott i en stuga i skogen utan el och rinnande vatten, träffat vänner och släkt. Nu i helgen har vi varit iväg till Isaberg Mountain Resort, ett inlägg om det kommer nu till veckan. Men bjuder på ett recept istället. I söndagskväll gjorde vi en supergod middag, lax i ugnen med en morotssallad med fetaost och rostade solroskärnor.

Vi odlar morötter i trädgården så det var enkelt att bara gå ut och dra upp 4 st morötter. Pricken på i:et är att egenodlade morötter är så himla goda! Mums.

 

Lax i ugnen

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st lax fileér
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar på laxen.
  2. Grädda i ugnen i ca 18 minuter beroende på ugn (min är en varmluftsugn).

 

Morotssallad

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • salt , peppar
  • 1 paket fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl solroskärnor (som du rostar i en torr stekpanna)

Instruktioner

  1. Skala och dela morötterna i lagom stora bitar, koka till de mjuknar i lättsaltat vatten.
  2. Lägg upp morötterna i en skål och smula över fetaost.
  3. Häll över olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
  4. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och häll det sedan över morotssalladen. Jag tillsatte även lite persilja som jag finhackade.
Smaklig måltid

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.