Dags att börja jobba igen

Hej,
Nu är semestern över för denna gång men vilken semester vi har haft. Gjort en massa skoj, cyklat och vandrat i Lindvallen, bott i en stuga i skogen utan el och rinnande vatten, träffat vänner och släkt. Nu i helgen har vi varit iväg till Isaberg Mountain Resort, ett inlägg om det kommer nu till veckan. Men bjuder på ett recept istället. I söndagskväll gjorde vi en supergod middag, lax i ugnen med en morotssallad med fetaost och rostade solroskärnor.

Vi odlar morötter i trädgården så det var enkelt att bara gå ut och dra upp 4 st morötter. Pricken på i:et är att egenodlade morötter är så himla goda! Mums.

 

Lax i ugnen

Maträtt Middag
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st lax fileér
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar på laxen.
  2. Grädda i ugnen i ca 18 minuter beroende på ugn (min är en varmluftsugn).

 

Morotssallad

Maträtt Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 stora morötter
  • salt , peppar
  • 1 paket fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl solroskärnor (som du rostar i en torr stekpanna)

Instruktioner

  1. Skala och dela morötterna i lagom stora bitar, koka till de mjuknar i lättsaltat vatten.
  2. Lägg upp morötterna i en skål och smula över fetaost.
  3. Häll över olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
  4. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och häll det sedan över morotssalladen. Jag tillsatte även lite persilja som jag finhackade.
Smaklig måltid

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.