Dags att börja jobba igen
8 augusti 2016
Hej,
Nu är semestern över för denna gång men vilken semester vi har haft. Gjort en massa skoj, cyklat och vandrat i Lindvallen, bott i en stuga i skogen utan el och rinnande vatten, träffat vänner och släkt. Nu i helgen har vi varit iväg till Isaberg Mountain Resort, ett inlägg om det kommer nu till veckan. Men bjuder på ett recept istället. I söndagskväll gjorde vi en supergod middag, lax i ugnen med en morotssallad med fetaost och rostade solroskärnor.
Vi odlar morötter i trädgården så det var enkelt att bara gå ut och dra upp 4 st morötter. Pricken på i:et är att egenodlade morötter är så himla goda! Mums.
Lax i ugnen
Till recept
Morotssallad
Måltid Tillbehör
Portioner 4
Ingredienser
- 4 stora morötter
- salt , peppar
- 1 paket fetaost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl solroskärnor (som du rostar i en torr stekpanna)
Instruktioner
- Skala och dela morötterna i lagom stora bitar, koka till de mjuknar i lättsaltat vatten.
- Lägg upp morötterna i en skål och smula över fetaost.
- Häll över olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
- Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och häll det sedan över morotssalladen. Jag tillsatte även lite persilja som jag finhackade.
Föregående