Förra veckan laddade jag min ”potta” med en massa gott som skulle puttra under natten. Kan säga att jag vaknade vid fyra-tiden på natten och var jättehungrig eftersom det doftade ljuvligt. Chiligryta på G!
Det bästa jag vet med min Crock-Pot är att man kan ladda den på kvällen eller morgonen så är maten klar när man vaknar eller kommer hem från jobbet. Bästa julklappen även om det är 1,5 år sedan jag fick den utav min mamma.
Men nu till Chiligrytan, wow säger jag bara. Nu gjorde jag Chiligrytan lite svagare än receptet eftersom jag ville att Vincent även skulle kunna äta utav den, så receptet är omgjort lite men jag skriver vad receptet sa respektive vad jag hade i.
Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i mindre bitar och lägg ner i Crock-Poten eller kastrullen.
Lägg även ner alla kryddor, krossade tomater och tomatpure. Rör runt
Lägg ner köttbitarna och rör runt, lägg även ner bacon i mindre bitar.
Ställ in tiden på Crock-Poten, låg temperatur - ca 8 h (jag hade 8,5 h)
Gör du denna i vanlig gryta/kastrull kör på lågvärme i ca 2-3 h om du vill även längre.
Innan du serverar häller du i lite persilja
Keyword Crock-Pot
Jag serverade detta som en gryta/soppa så vi hade inget till men man kan göra blomkålsris till. En stor grönsallad med avokado, tomater och spenat. Vincent som behöver lite mer kolhydrater fick en portion ris till.