Chévre- och nötgratinerad Lax
23 september 2013
Idag när jag och Vincent kom hem hade Anders redan gjort mat, lax med kokta grönsaker. Vi alla var så hungriga att jag inte hann att ta kort på min tallrik innan jag slukade maten. Vill man så kan man nog göra en kall sås till detta då jag tyckte att den var lite torr, kanske lite turk yoghurt med lite citron och salt.
Chévre och Nötgratinerad Lax
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- Salt och peppar
- 200 g Chévreost
- 70 g pistaschnötter
- 3 msk olivolja
- 1 dl hackade örter
- kokta grönsaker , ex broccoli
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra lite, mixa samman chévreost, pistaschnötter, olivolja och örter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg sedan smeten över laxen som ett täcke.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med kokta grönsaker.
Efter middagen tog hela familjen en liten promenad på 5 km, vi alla behövde röra på oss av olika anledningar. Jag för att jag behövde mjuka upp benen efter min campdag igår. Fast jag kan säga att jag även var ut lite senare och sprang 5 km på 28;58 – super nöjd då jag kom under 30 min. Har hela sommaren legat på 31 – 32 minuter så nu börjar det ge utdelning. Mer intervall träning och mer benträning för att få upp styrkan.
Föregående