Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Brasiliansk Fiskgryta
Pernilla Lantz
Det här är en favorit här hemma, så himla god. Original receptet kommer Under Vårt Tak.
4.50
from
2
votes
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Middag
Kök
Sverige
Portioner
4
Kalorier
1
kcal
Utrustning
Kastrull
Ingredienser
600
gram
Valfri vit fisk eller lax
1
st
Gul lök
1
st
Röd paprika
1
st
Gul paprika
2
st
Vitlöksklyftor
1
tsk
Mald Ingefära
2
tsk
Paprikapulver
2
tsk
Spiskummin
1
tsk
Chilipulver
4
dl
Krossade tomater
3
dl
Kokosmjölk
1
tsk
Himalayasalt
2
msk
Lime (saften)
1,5
msk
Färsk Koriander ifall man vill ha detta.
Kokosfett att steka i
Instruktioner
Börja med att hacka paprikan och löken.
Bryn sedan detta i en kastrull med kokosfett tills det mjuknar, pressa även ner vitlöken.
Därefter tillsätter du alla kryddor och rör runt. Därefter häller du över de krossade tomaterna och kokosmjölken.
Tillsätt saltet och låt små puttra i ca 5-10 minuter
Häll ner den pressade lime saften och koriander ifall du vill ha med detta. Jag valde persilja.
Nu delar du fisken i grova biter och rör försiktigt ner de i grytan.
Nu låter du grytan koka upp innan du stänger av plattan och låter då kastrullen stå kvar i ca 10 minuter så att fisken får "gotta" till sig
Antingen äter du grytan som den är med en klick majonnäs eller aioli. Men det funkar även med blomkålsris och en stor grönsallad.