Bokrecension – Skärmhjärnan

I samarbete med Bokus
Anders Hansen har skrivit boken Skärmhjärnan. Det är en riktigt intressant och kanske ögonöppnare bok att läsa. Hur reagerar våra hjärnor egentligen med all skärmtid?

Som Anders Hansen skriver, hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Det är en väldigt intressant bok att läsa. Man får väldigt många funderingar under tiden man läser boken.

Om jag tänker på mig själv och hur jag gör så blir man lite rädd. Jag kan hålla med om att jag hela tiden kollar mobilen. Om jag tänker på vad min son gör så blir man verkligen rädd. Han sitter med sin mobil hela tiden om han inte spelar PS3:a. Ja, jag tror att vi sitter alldeles för länge.

Sjukt intressant!

Om du inte har läst boken tycker jag verkligen att du ska satsa på att läsa den. Sjukt intressant och kanske lite ögonöppnare för hur vår hjärna funkar. Nu efter att jag har läst boken är min tanke att försöka minska min skärmtid.

Om jag ska vara ärlig så kollar jag både Facebook och Instagram alldeles för mycket. Ska försöka att detox mig från detta. Hur ska jag göra detta då? ja, en himla bra fråga….

Dagarna är oftast inga problem, det är kvällarna som jag sitter med den. Ska testa att lägga mobilen i köket och inte bära med mig den hela tiden, ifall det hjälper.

Annars har jag den alltid på ljudlös när det gäller notiser, sms osv. Det är bara själva ringsignalen som är på. Hade jag haft allt annat igång hade jag nog blivit galen.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis om Skärmhjärnan är att den är sjukt intressant och man får en annan typ av vinkel på hur vår hjärna funkar. Vi hjärna är inte skapt att för allt detta vi matas med idag. Vår hjärna är fortfarande kvar på savannen och reagerar på samma sätt oavsett ifall det är ett lejon eller en chef som jagar en med resultat. Du får hjälp med att ta kontrollen över mobilen genom nya insikter och helt ny bild av vad som händer och sker i ditt huvud!

Just nu har Bokus rea på denna bok, så varför inte slå till. Den finns både som pocket och inbunden. Säkra ditt exempel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.