Bokrecension – Naken Sanning

I samarbete med Bokus, inlägget innehåller annonslänkar 

Under vår semester på Skiathos plöjde jag tre böcker och givetvis tänkte jag dela med mig utav de till er. Dessa böcker är riktigt bra måste jag säga.

Naken Sanning är den första boken jag läste ut på Skiathos, skriven av Elisabeth Akteus Rex. En kvinna som är född i Göteborg men bor idag i Örebro. Jag har träffat henne en gång på bokmässan här i Göteborg.

Boken handlar om en tjej, Emelie, som precis flyttat tillbaka till Örebro och försöker återhämta sig för den senaste månadernas kaos. Nytt jobb och två män som hon inte kan bestämma sig vem som hon vill ha. Plötsligt försvinner två små barn i Örebro och henne nya arbetsplats är verkligen konstig. Chefen är ett kontrollfreak och varför säger ingen ifrån och varför är den snygga killen på arbetet singel?

Vart har de två barnen försvunnit som det står om på löpsedlarna? Helt plötsligt står hennes syster i hall efter många år i en religös sekt och med ett spädbarn. Varför händer allt samtidigt?

Det är en spännande och välskriven roman om kvinnors utsatthet för maktmissbruk. Den är underhållande och lättläst. Själv hade jag svårt att lägga ifrån mig den under semester. Tur att jag var på semester och bara kunde ägna mig åt att läsa.

Naken Sanning är en fristående fortsättning på Dold Agenda som jag givetvis har beställt. Måste läsa om vad hon har varit med om, om maktmissbruk och vad rädslan gör med en människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.