Bjursås Skicenter

Bjursås Skicenter

Igår testade vi att åka slalom hos Bjursås Skicenter, som ligger strax utanför Falun. När jag bodde i Falun åkte jag till Bjursås Skicenter med skolan då vi hade friluftsdag eller privat. Då på den tiden var inte slalombacken så stor som den är idag.

I onsdags kväll kom vi upp till Falun och hem till Matilda och hennes familj. Vi bor i deras Härbre, en superfin liten stuga med kök och två sovrum. Passar oss perfekt och så får vi ju hänga med Matilda och gänget. Supermysigt!

Igår torsdag drog vi till backen direkt efter att vi hade vaknat. Tänkte det är lika bra. Vi var nämligen lite oroliga att det skulle bli plusgrader som i onsdags och regn men det höll sig till nollan. Bjursås Skicenter har blivit mycket större nu än när jag var där sist. Jag flyttade från Falun hösten 1997 och det var nog ännu fler år tidigare som jag var där. Då när jag bodde i Falun åkte vi inte så mycket slalom faktiskt, konstigt – jag vet! Det var när jag var ännu yngre, då jag bodde i Uppsala med mina båda föräldrar som vi åkte mycket slalom.

Bjursås Skicenter har verkligen byggt ut och för några år sedan satsade de även på att köpa in en ny sittlift. Bjursås Skicenter har funnits i ca 43 år, de har 21 nedfarter och 10 st liftar, 3 olika snowparks och är en perfekt slalombacke för alla åldrar men framför allt nybörjare då backarna är väldigt snälla.

Vi önskar oss lite brantare backar som är längre men Bjursås Skicenter funkade idag klockrent för oss. Skönt bara att få komma ut och känna in sig. Både jag och Vincent hade nya pjäxor så då kan det vara lite skönt att mjukstarta. Vincent tog nämligen över mina pjäxor efter att vi var i Stöten. Jag hade beställt ett par förstora pjäxor, Vincent hade då precis växt ur sina berättade han i liften….. Jaha mamma får köpa nya eftersom jag upplevde de lite stora. Win win för Vincent eller för mamma?!?!

Imorgon tänkte vi åka till Borlänge och Romme Alpin. Romme Alpin gillar vi skarpt, de har väldigt bra backar med bra fallhöjd och massa olika sittliftar. Vi håller oss i de svarta och röda backarna, brukar vara lite lugnare med folk där. Imorgon ser det nämligen ut att bli strålande solsken och kring nollan. Underbart!

Bjursås Skicenter
Anders och Vincent, Bjursås Skicenter
Bjursås Skicenter
Bjursås Skicenter, Anders och Vincent på väg ner
Bjursås Skicenter
Även jag fick vara med på bild 😉
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.