En helt underbar onsdag

Hej
igår onsdag så levererade verkligen Göteborg toppen väder! Jag blev plötsligt inbjuden med jobbet att vara med på en skaldjurskryssning hos Skärgårdslinjen, M/S Trubaduren. Wow säger jag bara om denna båt, personalen sjöng och showade till 100%. Hur bra som helst. Så vi åt massor med räkor, kräftor, musslor och krabba – så himla gott!

Se så vackert…

Toppen kväll med toppen kollegor! Tack för att jag fick vara med.

Skärgårdslinjen M/S Trubaduren

Fast innan jag åkte in med bilen så fick jag göra ordning mat till familjen…. ja man måste vara en bra hustru, speciellt när man åker iväg igen med jobbet…. ha ha ha

Så jag gjorde min lax i ugnen men till testade jag att koka en knippe rädisor. Har läst någonstans att man kan ha de lite som potatis. Så jag testade – positivt överraskad.

Lax
3 portioner

4 st lax filéer
4 dl grädde
stor klick Philadelphia ost
1,5 msk fiskfond
salt, peppar
lite dill
2 knippen rädisor

Sätt ugnen på 200 grader
Koka ihop grädde, Philadelphia ost och fiskfond. Smaka av med salt och peppar, häll sedan i dill till du tycker att det räcker. Häll sedan såsen över laxen som du lagt i en ugnssäkerform. Grädda i mitten av ugnen i ca 19 min. Under tiden laxen är i ugnen borstar/sköljer du rädisorna och kokar de i lättsaltat vatten, tar ca 3-5 min beror på storleken.

Vincent tumme är med på bilden för att han tyckte att laxen var super god.
Jag serverade lite spenat och stekt sparris till maten. Mums!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.