Ajvar & Fetaost Lax med Blomkåls/broccoli stomp

Ajvar & Fetaost Lax med stomp

Det är dags för mig att börja provocera lax igen och varför inte starta med denna goding, Ajvar & fetaost lax med blomkål/broccoli stomp. Såå himla gott. Håll nu tummarna att det min kropp inte reagerar mot lax igen. Tänk att det nästan har gått ett år sedan jag åt lax sist.

Alltså det var helt magiskt gott att äta lax igen. Jag satt som ett barn vid middagsbordet och sa mmm hela tiden. Mums! Jag hade nästan glömt bort hur gott det är. Detta recept är från 2018, ett recept som du hittar här i original. Idag tog jag enbart pumpakärnor istället för både pumpa och solroskärnor. Tror att det är hugget som stucket vad man väljer. Gott är det i alla fall!

Vincent äter inte grönsaker så han fick potatis och en dillsås till sin laxsida. Du kan nog gissa vilken sida av laxen han åt…. hahah dvs den utan röran. Även om sonen snart är 16 år så är han fortfarande väldigt petig. Undra när det går över egentligen?! Och när ska han börja äta grönsaker?! Tonåringar….. När han var liten åt han allt och så en dag bara vände det. Knappt man fattade vad som hände 😉

Om inte annat gillar både jag och Anders denna lax. Du kan både ha stomp till eller om du hellre vill ha blomkålsmos så fungerar det lika bra eller varför inte testa blomkålsris.

Hoppas du gillar den lika mycket som jag/vi gör!

Ajvar- och Fetaost Lax

Pernilla Lantz
Alltså denna är en favorit här hemma av hela familjen!
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Ugnssäker form

Ingredienser
  

  • 4 st Laxbitar
  • 1/2 dl Ajvar
  • 150 gram Fetaost
  • 1/2 dl Solrosfrön
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • Salt, peppar
  • 1 msk Olivolja

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form
  • Bred ut ajvar över laxen och därefter smular du över all fetaost.
  • Toppa med solrosfrön och pumpakärnor.
  • Krydda sedan med salt och peppar samt avsluta med att ringla över olivoljan.
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera en stor grönsallad eller riven blomkålsris som du har stekt i smör.
Keyword Fisk
Blomkål/Broccoli stomp

Blomkål och broccoli Stomp

Pernilla Lantz
Perfekt kombo!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Kastrull
  • Potatisstöt

Ingredienser
  

  • 1 Blomkålshuvud – lagom stort
  • 1-2 st Broccoli – ta två ifall de är små
  • Salt
  • Stor klick smör

Instruktioner
 

  • Bryt Broccoli och Blomkål i mindre bitar och lägg i en kastrull och fyll den med vatten så att det täcker allt.
  • Ta lite salt och ha i vattnet.
  • Låt koka upp och känn av med en potatissticka när de är genomkokta.
  • Häll av vattnet och låt ånga av.
  • Ta fram din potatisstök och stöt sönder broccoli och blomkål.
  • Lägg ner en stor klick smör och låt den smälta ner och rör runt så att det blandas väl.
  • Klart att servera!
Keyword Tillbehör
Ajvar & Fetaost Lax
Blanda samman fetaost och ajvar i en skål.
Ajvar & Fetaost Lax
Bred ut röran över laxen innan du ställer in den i ugnen. Glöm inte pumpakärnor.
Ajvar & Fetaost Lax
Redo att servera!
Ajvar & Fetaost Lax med Blomkåls/broccoli stomp
Ajvar & Fetaost Lax med Blomkåls/broccoli stomp
Ajvar & Fetaost Lax med Blomkåls/broccoli stomp
Smaklig måltid!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.