4 veckors tortyr i garaget

Då är det första blocket av vinterträningen avklarad, 4 veckors tortyr i garaget är gjord. Dock betyder det inte att det är klart, långt ifrån klart. Kommande vecka ökar vi ytterligare ett steg!

Det låter nog värre än vad det är, men nu äntligen är vi igång och första månaden avklarad. Än är det inte över utan vi är precis i början på vår resa med att flytta upp mjölksyretröskeln.

Anledningen till att vi sitter hemma i garaget på våra träningscyklar är att det är mycket enklare än att sitta på gymmet. Vårt mål med denna träning är att flytta upp vår mjölksyretröskel. Något som jag verkligen behöver, då jag brinner ur i mina ben direkt.

Nu under 4 veckor har vi kört 8 minuter intervaller med 2 minuters vila mellan varje set. Vi har kört 5 set. De två sista intervallerna är en ren plåga, det brinner i lårmuskeln men det är bara att plocka fram pannbenet och bita ihop.

Vi värmer upp med att trampa i 10 minuter innan första intervallen drar igång och vi avslutar på samma sätt genom att trampa ut benen i ca 10 minuter. Kan säga att dessa pass är helt galet jobbiga och svettigt värre men otroligt skönt när det väl är över.

Nu efter 4 veckor är planen att vi ska öka vårt motstånd lite mer och fortsätta med 8 minuter intervaller eller öka på de ytterligare. Än vet jag inte riktigt vad Anders har för plan mer än att det kommer vara lite tyngre.

Jag och Anders sitter i garaget tillsammans med våra vänner Ki och Ullie, som är lika galna som vi 🙂 och vi har rätt kul tillsammans!

Min träningscykel hemma i garaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.