Snabb lax i ugnen

Under vardagar ska det gå rätt fort att laga mat tycker jag och nu i veckan gjorde jag ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Mera Matkärlek.

Finns massa goda recept i hennes nya kokbok, så har du den inte så måste du köpa den. Du hittar den hos Bokus.

Jag testade snabba tisdagsfisken, fast jag valde lax istället för torsk.

I Anne recept ska det vara vitfisk som torsk men jag valde lax istället eftersom Vincent enbart äter lax. Vitfisk är inte fisk säger han…. hahah ungar!!

Måste erkänna att detta receptet var väldigt gott och gick otroligt snabbt. Vi hade även Anders bror på besök och fick tummen upp utav honom. Härligt!

Skriv ut

Snabba tisdagsfisken

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 portionbitar lax
  • 150 gram fetaost
  • 6 st soltorkade tomater
  • 2 msk ajvar relish
  • 3 dl grädde
  • 100 gram räkor eller kräftstjärtar
  • salt , peppar
  • 1/2 dl dill

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smöra en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna
  3. Smula fetaosten över laxen
  4. Blanda samman grädde, ajvar relish, salt och peppar
  5. Hacka den soltorkade tomaterna och strö över fetaosten
  6. Häll sedan över gräddblandningen på fisken och fetaosten
  7. Grädda i ca 20 minuter
  8. När det är 5 minuter kvar häller du över räkorna
  9. Servera smörstekt broccoli med lite vitlök

Du kanske även gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *