Moussaka
30 november 2016
I helgen gjorde vi Moussaka. Det är så himla gott och man undrar varför man inte gör det oftare. Men tyvärr hade de ingen aubergine på ICA så det fick bli zucchini istället. Funkade det oxå 🙂
Som ni kanske vet så älskar jag gratänger eller lådor, dvs allt i ett och som sköter sig själv i ugnen eller min crock-pot.
Moussaka
4 portioner
2-3 auberginer
500 gram nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 msk ajvar relish
2 msk oregano
1 -2 krm kanel
salt, peppar
olivolja
150 gram fetaost
3 dl crème fraiche
150 gram riven ost
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skär auberginen i cm tjocka skivor
- Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper
- Ugnsbaka i ugnen ca 20 min eller tills de fått färg
- Under tiden gör du köttfärsröran
- Hacka lök och vitlöksklyftor, stek i några minuter i olivoljan.
- Tillsätt sedan köttfärsen, krossade tomater, ajvar relish och oregano, kanel och salt, peppar.
- Låt stå och puttra några minuter
- Varva sedan auberginer och köttfärsröran i en ugnssäker form.
- Blanda nu samman fetaosten, créme fraiche. (Enklast är att smula fetaosten).
- Bred sedan över oströran på köttfärsen och avsluta med den rivna osten.
- Höj ugnsvärmen till 200 grader
- Grädda sedan i ugnen i ca 30 minuter
Servera en stor grönsallad till, jag valde spenat, älskar spenat 🙂
Föregående
Kosttillskott
Nyare