Köttsoppa med rotfrukter gjord i min Crock-Pot

Vilket underbart väder vi hade här på västkusten igår och idag. Strålande sol, kallt – helt perfekt sportlovsväder!

Så igår passade vi på att vandra runt Sandsjöbacka Naturreservat som ligger här vid Lindome, Kungsbacka, Mölndal. Ett väldigt vackert och populärt område just när det är fint väder. Kan säga att vi var inte ensamma att vandra runt där igår.

Vi hade packat med oss matsäck, grillkorv och kaffe. Så när vi kom till vindskyddet ca 5 km från där vi parkerade bilen. Eftersom Vincent drog fötterna efter sig eller hoppade över stock, stubbar och sten så tog det oss nästan 2 h att vandra ända upp dit.

Vid vindskyddet grillade vi korv

Men det var otroligt gott att grilla korv, synd bara att jag inte hade med mig något korvbröd till oss som inte äter gluten. Hade missat det totalt, men det gick att äta ändå med pappersservetter. Kaffet satt gött!

Precis vid sjön

Jag och Anders gick 15 000 steg under tiden vid gick runt i Sandsjöbacka men jag tror nog att Vincent gick det dubbla eftersom han hoppade, sprang runt över allt, högt som lågt. Kan säga att han somnade på 3 sekunder när han väl gick och lade sig på kvällen, sov som en stock! Men totalt blev det 10 km som vi gick i blandad terräng.

På väg hem genom trollskogen

På morgonen hade jag laddat min Crock-Pot med allt jag hade hemma, rotfrukter och grytbitar på högrev. Så ni vi kom hem vid 16-tiden på eftermiddagen doftade det helt underbart i hela huset. Mums!!

Jag hade inget recept som jag gick efter utan jag tog det mesta jag hade hemma. Kålrot, rotselleri, purjolök, gullök och vitlök, resultatet blev ljuvligt!

Skriv ut

Köttsoppa med rotfrukter

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar på högrev
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit kålrot
  • 1 stor gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 st stora morötter
  • 3 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • ca 1 dl tomatpure
  • salt
  • 15 svartpeppar korn
  • 3 msk tamarisoja
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka rotsellerin, morötter, kålrot, purjolök, gul lök och vitlök.
  2. Lägg ner allt i Crock-Pot
  3. Lägg ner resten av alla kryddor, pepparkorn och vatten.
  4. TA INTE MED GRÄDDEN HÄR!
  5. Allt annat lägger du ner och rör runt så att tomatpurén blandas upp.
  6. Avsluta med att lägga på köttet.
  7. Ställ in Crock-Pot på lågtemp och 8 h.
  8. Sedan när det är ca 30 minuter kvar häller du i önskad mängd grädde. Jag hade i ca 1 dl grädde men önskar man mer vätska tillsätt mer vatten om du inte vill ha i grädde.

 

Köttsoppa med rotfrukter
Smaklig måltid!
Hur såg träningen ut i vecka?
Måndag – löpning – blev gym istället – överkropp – genomförd
Tisdag – Gym, underkropp – vila
Onsdag – Gym, överkropp – blev underkropp – genomförd
Torsdag – löpning, intervall – genomförd
Fredag – Gym, underkropp – kommer att gå på båtmässan med sonen istället
Lördag – löpning, långtur – blir längskidor istället på skidome – genomförd, blev 12 km
Söndag – Gym överkropp – blev promenad i Sandsjöbacka istället, 10 km – genomförd
Hur ser träningen ut i vecka?
Måndag – vila
Tisdag – Gym, överkropp
Onsdag – vila
Torsdag – löpning
Fredag – Längdskidor, minst 30 km
Lördag – Löpning
Söndag – Vila

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *