Currygratäng med kyckling

Förra veckan kände jag mig lite krasslig och orkade inte laga mat riktigt, köpte en färdig grillad kyckling och gjorde en currygratäng.

Ibland får man ta lite genvägar, grillad kyckling i sig är det inget fel på men när man köper den färdig från butik så finns det risk att det är socker i marinaden. Men ibland göra man bedömningen att det inte gör något, man äter och njuter 🙂

Kycklinggratäng med sambal olek

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Grillad kyckling
  • 2 dl Créme fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk Curry
  • 1 tsk Paprikapulver
  • salt, peppar
  • Riven smakrik ost
  • Salladslök eller purjolök

Instruktioner

  1. Börja med att plocka den grillade kycklingen och lägg på ett fat. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Grovhacka salladslöken/purjolöken i skivor och lägg över.

  3. Blanda samman créme fraiche, grädde, kryddorna och sambal oelek. 

  4. Häll sedan över blandningen på kycklingen och toppa med den rivna osten.

  5. Gräddas i ugnen i ca 20 minuter

  6. Servera gärna strimlad zucchini, blomkålsris eller en stor grönsallad.

  7. Vill man kan man även ha i paprika, champinjoner, tomater osv.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.