Currygratäng med kyckling

Förra veckan kände jag mig lite krasslig och orkade inte laga mat riktigt, köpte en färdig grillad kyckling och gjorde en currygratäng.

Ibland får man ta lite genvägar, grillad kyckling i sig är det inget fel på men när man köper den färdig från butik så finns det risk att det är socker i marinaden. Men ibland göra man bedömningen att det inte gör något, man äter och njuter 🙂

Skriv ut

Currygratäng med kyckling

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Grillad kyckling
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Gul lök
  • 250 gram Champinjoner
  • 2 dl Créme fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk Curry
  • 1 tsk Paprikapulver
  • salt, peppar
  • Riven smakrik ost
  • Grönsallad, strimlad zucchini

Instruktioner

  1. Börja med att plocka den grillade kycklingen och lägg på ett fat. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär sedan löken i tunna fina skivor, dela champinjonerna.

  3. Stek löken och champinjonen i smör/kokosfett och tillsätt den pressade vitlöken, salt, peppar och curry. Stek tills de mjuknar.

  4. Lägg över i en gratängform och lägg sedan kycklingen över.

  5. Blanda samman créme fraiche, grädde, tomatpure och sambal oelek. 

  6. Häll sedan över blandningen på kycklingen och toppa med den rivna osten.

  7. Gräddas i ugnen i ca 20 minuter

  8. Servera gärna strimlad zucchini, blomkålsris eller en stor grönsallad.

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *