Zucchinipasta med en Veggie Twister

Hej,
vilket ruskigt väder vi har haft här på västkusten, regn och åter regn. All snö som kom för en vecka sedan är nästa borta, gräsmattorna är gröna igen…. Tur att man kan gå in på gymmet och köra lite. Stärka upp musklerna kring bålen och triceps, så att jag orkar de 3 mil som Tjejvasan är på.

Igår körde jag ett cross-gym pass, vi började med en starter – TABATA – 20/10 (vila) sekunder, hopprep, armhävningar på step-bräda, situps med raka ben och nudda tårna med fingrarna, Mountain climb på bräda. Snacka om puls!

Cross-Gym

Sen körde vi två och två alla 7 övningar enl ovan, 3 varv hann vi med innan vi slutade med en finish, snabba fötter i omgångar. Helt slut efter passet men super kul att vi körde två och två. Snacka om att peppa varandra!

Till middag testade jag att strimla zucchini med en veggie twister, köpte min på e-bay för 29 sek men har inte använt den på ett par år men nu så.  Vet att Lesscarbs.se och Coolstuff.se har den på sin hemsida men då kostar den från 230 sek och uppåt. Men den är perfekt för att strimla zucchini så att den blir som ”pasta”.

Zucchinipasta med Lax och ostsås med sambal Oelek
4 portioner

4 st mindre, smala zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk sambal Oelek
2 dl grädde
100 gram färskost
65 gram babyspenat
salt, peppar
en skvätt Tamarisoja
olivolja
4 laxbitar

Tvätta av zucchinin och strimla den med en veggie twister, om du inte har en sådan kan man alltid använda osthyvel eller potatisskalare. Sluta när du kommer in till kärnorna.
Hacka löken och vitlöken fint.
Fräs löken och vitlöken med lite olivolja i en kastrull,  tillsätt även sambal Oelek och rör runt.
Tillsätt även grädde, färskost och rör runt tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
Stäng av plattan och häll i babyspenaten och rör runt.
Häll ner en skvätt tamarisoja och smaka av. Låt stå sedan i kastrullen och dra sig en stund.
Under tiden steker du laxen.

Vill du kan man koka zucchinin i lättsaltat vatten i ca 20 sekunder. Låt vattnet då koka upp och sedan lägger du ner zucchinin. Tänk på att låta vattnet rinna av zucchinin innan du serverar den bara.

Zucchinipasta med Lax och ostsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.