Vilken lyx

Hej, tänkt vilken underbar lyx att gå ut i trädgården, plocka de grönsaker man vill ha till middagen.

Just så gjorde jag förra veckan, plockade några morötter, rödbetor och kålrabbi. Strimlade ner de och ugnsbakade de i ugnen med lite timjan och olja. Underbart gott!

Varje sommar odlar jag lite grönsaker, rotfrukter och en himla massa bär. Lite lyxigt att bara gå ut och plocka och sen är de väldigt vackra, se här

Broccoli

 

Kålrabbi

Har lekt lite med min nya kamera, så roligt! I oktober börjar jag att gå på en fotokurs som jag har anmält mig till, ska bli superkul. Men åter till mina rotfrukter, så plockade jag lite i lådan och gjorde ugnsbakade rotfrukter och till det serverade jag smal kabanoss och smörstekt halloumiost.

Kabanoss med rotfrukter

Portioner 2

Ingredienser

  • 4 st smala kabanoss
  • 1 halloumiost
  • 1 kålrabbi
  • 3 st rödbetor
  • 3 st morötter
  • timjan
  • salt , peppar
  • olja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
  3. Lägg i en ugnssäker form och strö över timjan, salt och peppar. Avsluta med ringla över olja
  4. Ugnsbaka i ugnen i ca 25 minuter
  5. Skiva och skär i mindre bitar, halloumiost, stek den sedan i smör/kokosfett eller olja. Stek på högvärme i början så att bitarna får en stekyta.
  6. Avsluta med att steka kabanossen när det är några minuter kvar på rotfrukterna.
  7. Lägg upp rotfrukten på ett stort fat, strö över halloumiost och avsluta med kabanosser.

 

Kålrabbi, morötter och rödbetor

 

Skalade och klara

 

Steker halloumi

 

Klart att servera

 

Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.