Vandring med snöskor i Ramundberget

Alltså ska ni upp till Funäsfjällen så kan ni inte missa detta äventyr, vandring med snöskor i Ramundberget. Såå himla coolt!

Man träffas kl 19.00 vid Topsport i Ramundberget och får låna snöskor, stavar, hjälm och pannlampa. Därefter vandrar man med snöskor upp till gruvorna där man bröt koppar- och järnmalm under 1600-talet enda fram till andra häften av 1800-talet.

Vi gick på långt led uppför berget fram till gruvorna. Det enda man såg var ljuset från våra pannlampor och otroligt effektfullt att uppleva. Vincent tyckte det var spännande och väldigt roligt att gå med snöskor.

Vill du göra ett äventyr medan du är i Funäsfjällen tycker jag verkligen att du ska boka in dig på detta äventyr hos Ramundberget. Länk hittar du här!

Vi var 12 personer som gick denna tur tillsammans och det tog ca 3 timmar totalt. De rekommenderar turen från 12 år och Vincent klarade detta som är 13 år utan problem. Det är 3 km till gruvorna så totalt gick vi ca 6 km.

Väl vid gruvorna berättade Astrid, vår guide lite om gruvorna men hennes kunskap kan nog utvecklas om dess historia. Astrid bjöd alla på lite varm lingondryck, jag hade med mig vatten och lite torkat kött som jag hade köpt hos Jillie Deli, Funäsdalen. Supergott renkött.

Här kommer lite bilder från vår tur,
Vincent spanar in snöskorna
Anders med vår ryggsäck och hjälmar
Vincent
Jag
Börjar vår vandring mot gruvorna
Otroligt effektfullt
Väl uppe vid gruvorna, varm blev man kan jag säga
Dags att krypa ner i gruvan
Man fick böja sig lite vid ingången
Väl inne
Isskulpturer
Anders och Vincent inne i gruvan
Astrid vår guide tänder facklor åt oss
Anders dricker varm lingondryck, cool bild va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.