Uppdatering i mitt Keto Projekt – vecka 2

Nu har jag kört två veckor Keto, ni undrar säkert hur det går!

Som ni vet loggar jag allt i en lite bok som jag bär med mig. Noterar ner allt jag äter, vad jag har för resultat gällande blodsocker/ketoner och fördelningen av protein, fett och kolhydrater, min träning.

Mitt blodsocker spelar mig ett spratt med jämna mellanrum, dvs de åker lite jojo – upp och ner om vartannat fast jag äter bra. Det jag har upptäckt är att jag äter för lite fett. Jag hade behövt öka på det markant, så denna vecka ska jag försöka äta mer fett.

Rent kroppsligt har jag märkt att jag har fått finnar i mitt ansikte, hyn har blivit fet. Om vi ska prata skit så har min mage hamnat helt i obalans, ena dagen lös i magen andra hård. Framåt helgen blev det bättre så det jag tror är att kroppen har gjort en detox eller något.

Viktmässigt sedan start för två veckor sedan har jag gått ner 2 kg men det är nog mest vätska. Mitt bästa resultat från förra veckan när det gäller ketoner är 1,2 mmol/l men mitt mål är att komma upp till 2-3 mmol/l

Nu under helgen var det utmaningar då jag var bjuden på middagar både fredag och lördag, men jag höll mig borta från alkohol. Duktigt Pernilla! Känns lite konstigt när alla andra dricker alkohol så sitter man där själv med ett glas vatten, men det är nog bara en vanesak.

Det jag tar med mig till nästa vecka är att försöka äta mer fett, dricka mer vatten och träna vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.