Ulricehamn Skicenter

I söndags åkte vi till Ulricehamn Skicenter för att åka lite slalom. Har aldrig tidigare åkt slalom i Ulricehamn men blev väldigt positivt överraskad. Väldigt barnvänliga backar, så det är perfekt för nybörjare eller som vi, barnfamilj. 

Både jag och Anders är vana slalomåkare då vi har bott i Falun, haft närheten till Sälen och lokala backar kring Falun. Vi tycker det är viktigt att även Vincent ska lära sig att åka slalom, från 4 års ålder så gick han på skidskola. Så fort vi åker upp till farmor eller mormor så passar vi på att åka slalom om det är vinter.

Tyvärr brukar det inte bli så mycket snö här kring Göteborg men man får passa på när det är -5 grader, strålande sol och vi fick höra att Ulricehamn hade öppnat 3 utav sina 6 backar. Premiäröppnade förra helgen. Det tar bara 1 timme att köra till Ulricehamn från Göteborg, så vi packade bilen och drog vid 09-tiden. Det var alldeles lugn i backen, perfekta pistar.

Det blev helt enkelt en heldag utomhus 🙂 i perfekt vinterväder! Vincent körde som aldrig förr, han åkte upp och ner, hoppade, sladdade och körde själv i liften medan jag och Anders drack kaffe i solen.

Vi kommer att åka hit flera gånger, enkelt och ligger på ett lagom avstånd från oss.

Länk till deras hemsida hittar du här.

Här kommer lite bilder från dagen i Ulricehamn,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.