Nu är det inte många dagar kvar till julafton och idag tänkte jag dela med mig utav två sorters sill som du kan ha till julbordet. Senapssillen är min mammas recept och det andra är egentligen en skagenröra utan räkor fast med sill istället. Supergott och dessa två kommer att garanterat att vara med på mitt julbord.
Det är otroligt enkelt att göra egen sill till julbordet. Jag köper Abba 5-minuters sill, hela filéer som jag skär i mindre bitar och lägger ner i rörorna. Därefter in i kylskåpet så att de får gotta till sig lite innan man njuter av de. Att göra egen inlagd sill är så mycket godare än att köpa färdiga burkar och jag gissar att de innehåller ännu mer socker än vad dessa gör.
Nu när jag testade att göra dessa två sill sorter så skar jag upp en förpackning av 5 minuters sill och gjorde två högar. Jag älskar nämligen när det är mycket ”sås” eller själva röran istället för massa sill. Du kanske är som jag 😉
Brukar du göra egen sill till jul eller midsommar?
Skärgårdssill
Pernilla Lantz
En otroligt god skärgårdssill som passar perfekt till ditt buffébord!