Två sorters sill till julbordet

Nu är det inte många dagar kvar till julafton och idag tänkte jag dela med mig utav två sorters sill som du kan ha till julbordet. Senapssillen är min mammas recept och det andra är egentligen en skagenröra utan räkor fast med sill istället. Supergott och dessa två kommer att garanterat att vara med på mitt julbord.

Det är otroligt enkelt att göra egen sill till julbordet. Jag köper Abba 5-minuters sill, hela filéer som jag skär i mindre bitar och lägger ner i rörorna. Därefter in i kylskåpet så att de får gotta till sig lite innan man njuter av de. Att göra egen inlagd sill är så mycket godare än att köpa färdiga burkar och jag gissar att de innehåller ännu mer socker än vad dessa gör.

Nu när jag testade att göra dessa två sill sorter så skar jag upp en förpackning av 5 minuters sill och gjorde två högar. Jag älskar nämligen när det är mycket ”sås” eller själva röran istället för massa sill. Du kanske är som jag 😉

Brukar du göra egen sill till jul eller midsommar?

Skärgårdssill

Skärgårdssill

Pernilla Lantz
En otroligt god skärgårdssill som passar perfekt till ditt buffébord!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Buffe, Julmat, Lunch
Kök Sverige
Portioner 1 Burk
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • 1 Glasburk
  • 1 Skål

Ingredienser
  

  • 1 förpackning Abba 5-minuters sill
  • 1,5 dl Cream Fraiche
  • 1 dl Majonnäs
  • 50 gram Stenbitsrom
  • 2 msk Hackad Gräslök
  • 2 msk Hackad Dill
  • 2 msk Finhackad Rödlök
  • 1,5 msk Citronjuice från en färsk citron
  • Salt, peppar efter smak och tycke

Instruktioner
 

  • Skär sill filéerna i mindre bitar och lägg i en skål
  • Bland därefter ner allt annat i skålen och rör runt
  • Häll över i en glasburk och ställ in i kylskåpet en stund innan du njuter av god sill
Keyword Julmat
Senapssill

Senapssill

Pernilla Lantz
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Buffe, Julmat, Lunch

Ingredienser
  

  • 1 förpackning Abbas 5-minuters sill
  • 1/2 burk Crème fraiche
  • 1,5 msk Senap, vanlig
  • 1,5 tsk Dijon senap
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl dill

Instruktioner
 

  • Skär sill filéerna i mindre bitar och lägg i en skål.
  • Därefter blandar du ner allt annat och rör runt så att allt blandas.
  • Häll sedan över i en glasburk och ställ in i kylskåpet en stund innan du äter det.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.